CoD 6: biztosan az Infinity Ward fejlesztiKorábban már írtunk arról, hogy Bobby Kotick (Activision Blizzard) szerint 2009-ben esedékes a Call of Duty 6 megjelenése -- sajnos erről kiderült, hogy nem igaz. Azonban az Activision Blizzard Analyst Dayen az Activision Publishing vezérigazgatója, Mike Griffith büszkén jelentette be, hogy a díjnyertes Call of Duty 4-et fejlesztő Infinity Ward már most a széria következő részén dolgozik, ami várhatóan 2010-ben fog megjelenni, vagyis Kotick csak egy évet tévedett. Arról, hogy megjelenéskor mely platformok lesznek érdekeltek, és hogy mi lesz a játék története, még nem érkezett információ.

Már korábban voltak pletykák arról, hogy az új rész esetleg a jövőben játszódna, erre sejtelmesen Griffith csak annyit mondott, hogy a széria nagy sikere miatt fontolóra vették az új történet és helyszínek bemutatását, sőt még új játékmódok is szóba kerültek. Bárhogy is lesz, nagy rá az esély, hogy nem fogunk csalódunk.

CoD 6: biztosan az Infinity Ward fejlesztiGriffith arról is beszélt, hogy miként szeretnénk egy kicsivel több pénzt kicsikarni a játékosokból 2009-ben. A cég felmérései szerint egy átlag játékos nem kevesebb, mint öt tejes napot tölt online játékkal, és ezt szeretnék kihasználni a Day 1 Advantage (Az első nap előnye) letölthető tartalommal, aminek a segítségével -- természetesen valódi pénz ellenében -- a Call of Duty: World at Warban megszerezhető tapasztalatpontjainkat növelhetjük, ezzel könnyebbé téve például a különleges fegyverek feloldását. Emellett persze lesz majd hagyományos letölthető tartalom/tartalmak is, de ez még csak a jövő zenéje, így hát bővebb információt nem tudunk erről.

CoD 6: biztosan az Infinity Ward fejlesztiSzintén az Analyst Day derült ki, hogy 2010-re az Activision Blizzard szeretné megháromszorozni (2009-re megduplázni) a Guitar Hero játékok számát. Ezt úgy szeretnék elérni, hogy több fejlesztőt és periféria gyártót vonnának be a projektbe, és a múlt héten felvásárolt FreeStyleGamesnek talán köze van ehhez, hiszen jelenleg lokalizált letölthető tartalmon dolgoznak a Guitar Hero széria számára.

Ha készülnek teljes játékok (és miért ne készülnének?), azok a találgatások szerint „bandacentrikusak” lesznek, csakúgy, mint a Giutar Hero: Aerosmith, vagy a már fejlesztési stádiumban lévő Gutar Hero: Metallica.

Érdekesség, hogy az Activision vezérigazgatója szerint a Gutar Hero: Aerosmith több pénzt hozott az amerikai banda konyhájára, mint bármelyik zenei albumuk. Továbbá az Universal Music Group elnöke, Zach Horowitz azt nyilatkozta, hogy a Gutar Heróban játszható nóták eladásai 200-300 (!) százalékos növekedést mutatnak, a többi -- a játékokban nem fellehető -- számokhoz képest.