A program már jó ideje készül a Gearbox Software főhadiszállásán, azonban mind ezidáig a fejlesztők szűkszavúak voltak az információkat illetően, de a Jace Hall show során „kiszivárgott” videó alapján úgy tűnik, egy jó kis sci-fi lövöldével állunk szemben. A fejlesztés azonban nemrég mellékvágányra került a Brothers in Arms: Hell's Highway nem túl rózsás eladásai miatt, de kiadó Sega szerint 2009 első negyedévében biztosan meg fog jelenni a játék.

A Gearbox csapatát azt hiszem, nem kell bemutatnom senkinek, hiszen ők készítették el a mind ezidáig hét részt megélő Brothers in Arms-szériát, amivel megmutatták a világnak, hogyan is kell egy csapatalapú FPS-t tető alá hozni, a játékosoknak pedig azt, hogy még mindig lehet jó második világháborús játékot készíteni -- még 2008-ban is. A srácok mögött álló tapasztalat és szakértelem ideálissá teszik őket, hogy elkészítsenek egy igazán kiváló Alien játékot -- és az előzetes információk szerint ezt is teszik, hiszen az Alines: CM-ben a nagy sci-fi filmek és -játékok minden fontosabb kellékét kombinálják a csapatalapú hadviselés „művészetével.”

Colonial Marines részletekColonial Marines részletekColonial Marines részletek

A játék sztorija a harmadik Alien film után játszódik, mikor egy hatfős katonai csoportot bevetésre küldenek annak az érdekében, hogy kiderítsék, mi történt az USS Sulaco legénységével, de a kalandjaik során nemcsak erre az elhagyatott űrhajója jutnak el, hanem látogatást tesznek a Fiorina 'Fury' 161 börtöntelepen, és az első filmben látott idegen űrhajóra is felteszik a lábukat. A történetet a Csillagközi romboló című sorozat két írója, Bradley Thompson és David Weddle vetette papírra, így egy csavaros történetre számíthatunk, a rajongóknak pedig jó hír, hogy többet megtudhatnak a filmekben sokszor említett Weyland Yutani Corporationről, azonban a fő történetszál az adott karakterünkre koncentrál.

A küldetéseink fejezetekből állnak majd, ahol részről részre mindig egy másik katona bőrébe bújuk, így jobban megismerhetjük a csapatunk tagjait, a háttértörténetüket, és talán az ördögi terveiket is. Persze a katonák nemcsak jellemükben különbözőek, hanem a felszerelésükben is, hiszen a kapitánynak csak kisebb fegyverei vannak, míg a többeknél már lángszórókat, sörétes puskákat és gépfegyvereket találunk -- mindezeket persze futurisztikus formában.

Colonial Marines részletekColonial Marines részletekColonial Marines részletek

A csapatunk együttműködése és az összehangolt taktika kulcsfontosságú szerepet játszik majd egy-egy misszió végrehajtásában, ugyanis a csapatukban lévő zárfeltörő néha nélkülözhetetlen lehet, de ugyanilyen jól jöhet, ha valaki képes egy automata ágyút (turret) felállítani, egyszóval célszerű mindenkit életben tartani. Azonban sokak bánatára ne várjunk egy pörgős játékmenetet, inkább egy klausztrofóbiás, feszültségkeltő folyosólövöldével lesz dolgunk, hiszen sosem lehet majd tudni, mi ugrik a nyakunkba, de ha ez még is megtörténik, ott lesznek a társaink, hogy leszedjék rólunk az idegen teremtményeket, de az egyre inkább népszerű QTE (Quick Time Event) is a segítségünkre lesz, hogy kijöjjünk szorult helyzetünkből.

Reméljük, különösebb késés nélkül még idén meg fog jelenni a játék -- azonban valami hivatalos mozgóképet is szeretnénk már látni.