A Beyond the Battle sorozat az online-RTS Command & Conquer reklámkampányának részét képezi. A BioWare Victory játékáról, a Generals 2-ként életre hívott, azóta átkeresztelt és koncepciót váltott free-to-play C&C-ről egyelőre inkább csak általánosságban beszéltek a fejlesztők, de annyit már leszögezhetünk, hogy a Tiberian Twilight nem éppen a favoritjuk, szeretnék az emlékét is eltörölni.

Az alapokat főleg a Generalsból merítették, így visszatérnek a kommandós egységek, a szuperfegyverek, lesznek természetesen fejleszthető frakciók egyedi képességekkel, és így tovább. Ugyanakkor próbálják visszahozni az eredeti Command & Conquer legjobb elemeit, tehát igyekeznek a bázisépítést változatossá tenni, s a nyersanyag-gyűjtögetésről a pörgős csatákra és a szerteágazó stratégiákra kívánják áthelyezni a hangsúlyt. Bejelentésre került továbbá, hogy a Command & Conquer már Frostbite 3 motorral üzemel -- akárcsak a többi fejlesztés alatt álló EA játék, élükön a Battlefield 4-gyel.

A technikai megoldások mellett a srácok kiemelten figyelnek a rajongói visszajelzésekre, próbálják minél jobban bevonni a játékosokat a fejlesztésbe. Ahogy mondják, „ez a rajongók játéka, velük tesszük minél jobbá”. A napi kapcsolat igen nagy segítség a régi epizódok fejlesztéséhez képest, ahol elkészült a játék, dobozolták, aztán csak hónapok múltán egy kiegészítő csomagban tudták hasznosítani az ötleteket.

Ha a több fejlesztőt felvonultató, lelkes hangulatú videó után kedvet kaptok a játékra, ezen a címen akár regisztrálhattok is a bétaváltozat tesztelésére, mely amúgy a C&C-sorozat eddigi leghosszabb tesztfázisának ígérkezik.

Command & Conquer -- Megjelenés: 2013 -- Gépigény: nem ismert