• Botrányosan erős lett a CS:GO új fegyvere, az R8 Revolver
  • Az egész közösség tiltakozott ellene
  • A Valve meghallgatta a panaszokat, és javítást adott ki
  • Vannak még ezen kívül is problémák, de ezeket tovább tart javítani

Szerdán jelent meg a Counter-Strike: Global Offensive téli frissítése, ami számos egyéb mellett (ezekről itt olvashattok) egy új fegyvert mutatott be. Az R8 Revolver egy nyolclövetű pisztoly, ami a Desert Eagle helyén található meg, annál azonban jóval erősebb.

A zsebAWP-nek is csúfolt pisztoly baromi halálos, rendkívül pontos és gyakorlatilag bármilyen távolságból hatékony, ha pedig ehhez még azt is hozzátesszük, hogy viszonylag olcsó és hibásan működik (C4 hatástalanítás közben el lehet sütni!), rögtön világossá válik, hogy katasztrofális volt a stukker bemutatkozása.

A patch megjelenése óta a fórumok másról sem szólnak, hogy a Valve ezt bizony nagyon elrontotta, szerda óta pedig tömegesen jönnek a követelések, hogy a cég javítsa a hibáját -- a Valve most reagált. A hivatalos blogon kiadott közleményben tudatták, hogy azonnali hatállyal korrigálják az R8 tulajdonságait, egyrészt csökkentve az erején, másrészt pedig lassítva az elsütési időn. Ezen kívül egyéb finomításokat is végrehajtanak, de ezeket nem részletezték.

cs-go-r8-revolver.png

Nem csak az R8-cal van azonban probléma, a pisztolyokat és a puskákat is finomítani kell, ez viszont már nem lesz ilyen gyors. A Valve munkamenetének része, hogy előbb adatokat gyűjt, majd ezeket kiértékeli, és csak ezek után tesznek lépéseket abba az irányba, hogy a problémákat javítsák. Más szóval, még van mit csinálni, de legalább az R8 nem okoz már annyi bosszúságot.