• Craig Mazin szerint nagyon furcsa lett az új A Karib-tenger kalózai film forgatókönyve
  • Amit az első rész egyik írójával, Ted Elliott-tal vetett papírra
  • Éppen ezért úgy gondolta, hogy a Disney azonnal nélkül vissza fogja dobni
  • Ám végül nem így lett, szóval elkészülhet a reboot

Hiába volt szörnyű a 2017-es Salazar bosszúja, a Disney bizony továbbra sem mondott le a 2003-ban indult A Karib-tenger kalózai franchise-ról, sőt, kifejezetten komoly tervei vannak vele, erről maga a Walt Disney Studios Motion Picture Production elnöke, Sean Bailey beszélt júniusban a The New York Times-nak adott interjúban. Mindenki döntse el maga, hogy ez mennyire jó hír, érdemi információt mindenesetre nem nagyon fogunk kapni a közeljövőben, mivel a SAG-AFTRA és a WGA sztrájkja miatt jelenleg pihennek a kamerák és a tollak. Néhány apró morzsa azonban akad, legutóbb épp a The Last of Us-sorozat showrunnere (és a Csernobil alkotója) beszélt a rebootról, amiről lényegében semmit sem tudni azon kívül, hogy létezik. 

karib.jpg

A kép forrása: CBR

"Felvetettük az ötletünket a Disney-nek, de azt gondoltuk, túl furcsa lett ahhoz, hogy elfogadják. Ám szerencsére ráharaptak a dologra" – mondta Mazin az LA Times-nak. Elmondása szerint sokat dolgoztak a szkripten az első rész egyik írójával, Ted Elliott-tal, ám ekkor jött Hollywood történetének egyik legnagyobb sztrájkja, és be kellett fejezni a munkát, szóval a projekt jelenleg a fiókban pihen. "Elliott írt egy fantasztikus szkriptet, ám ekkor jött a sztrájk, szóval jelenleg várakozó pozícióban vagyunk" – tette hozzá. Mazin nyilatkozatával persze nem lettünk okosabbak azzal kapcsolatban, hogy mégis mit várhatunk az alkotástól, de ez a félmondat reményt adhat arra, hogy ezúttal valami friss ötlettel álltak elő a szakik, a Disney pedig mert kockáztatni – a cég esetében azért ez elég nagy szó. Az mindenesetre biztos, hogy ez a mozi nem kötődik szorosan a Margot Robbie nevével fémjelzett másik filmhez, ami ugyan háttérbe lett szorítva (valószínűleg pont az imént ecsetelt produktum miatt), de továbbra sincs elfelejtve – legalábbis Jerry Bruckheimer szerint. A nagy kérdés persze továbbra is az, láthatjuk-e még a legutóbb épp Jenna Ortegával összeboronált Johnny Deppet Jack Sparrow szerepében, bár nem fogadnánk rá nagy összegben, hogy ez megtörténik. Talán jobb is lenne így, hadd vonuljon nyugdíjba a legendás kalóz, ha már a megtépázott széria kezét képtelen elengedni a cég.

Figyelem! Szeptember 4-10. között a Don Pepe weboldalán a "pcguru20" kóddal 20% kedvezménnyel tudtok 26 cm-es pizzát rendelni, az "esport15" kóddal pedig 15% kedvezményt kaptok a 32 cm-es pizzákra.