A Crossroads Inn egy menedzselős játék lesz, amiben nincs más dolgunk, mint egy útszéli ivót üzemeltetni. Egyszerű, nem? Na, jó, azért annyira nem, hiszen nehéz a csapos élete, ha a földet túró paraszttól a király tanácsadójáig mindenki hozzá jár, vagy ha a helyi nemes úr nála akarja a lánya esküvőjét megrendezni.

Második rund!

A Crossroads Inn jelenleg béta változatban leledzik, ez a sikeres Kickstarter-kampány után indult el. A játékban már ki lehet próbálni a kampányt, továbbá a Sandbox és Scennarios módokat – bár ez utóbbi kettő szinte majdnem ugyanaz: szabadon építhetjük fel tavernánkat; a különbség csupán annyi, hogy a Sandboxban minimális a tőkénk, a Free Playben meg Dagobert bácsi is hozzánk jön pénzt kérni, olyan gazdagok vagyunk.

Akármelyik játékmódot is indítjuk el, a lényeg nem változik: egy kocsmát kell üzemeltetni. A sztoriban ezt feladatok teljesítésével tehetjük meg, bár ezek egyelőre inkább jópofa kihívások, semmint igazi küldetések. A Crossroads Inn sava-borsát így is, úgy is az ivó fenntartása adja.

A pult alatt

Tehát van egy földbirtokunk, erre kell felhúzni a mi kis rekreációs intézményünket. Lehetőségünk bőven van: építhetünk szimpla kocsmát, ahol pián kívül mást nem adnak, bár ezzel nagyjából ki is filéztük a játékot. Szóval érdemes hozzácsapni minimum egy konyhát és raktárt, de ha igazán rá akarunk feküdni az üzletre, akkor játékbarlangot is berendezünk egy eldugott szobában, biztosítunk szálláslehetőséget az átutazóknak, illetve akár a hátsó kertet is felhasználjuk a kültéri bulikhoz.

A bútorzatot meglehetősen széles skálán kínálják, tulajdonképpen csak a bevételünktől, illetve az induló tőkénktől függ, mennyire csinosítjuk ki az ivónkat. Persze minden marad középkori szinten, szóval villanytűzhelyre ne számítsunk, de építhetünk szabadtéri tűzhelyet, vagy ott a járólap és a szimpla parketta, a kandalló, illetve lehetnek például díszes csillárjaink, esetleg keskeny és széles padjaink. Szóval van miből választani. Persze azért érdemes odafigyelni néhány dologra, például a sztorimódban az esküvőt rendező nemes úr nem fogja beérni holmi fatányérral és kopott kilincses ajtóval, neki ki kell rittyenteni a fogadót.

Létesítményünk üzemeltetéséhez persze nemcsak vendégek és bútorok kellenek, de személyzet és készlet is. Utóbbi beszerzése költséges mutatvány, pláne, ha a minőséget is szem előtt tartjuk. A személyzet meg külön móka, egyrészt, ápolni kell a lelküket, másrészt mindegyiknek van sajátos gondja, na meg persze fizetést és pihenőidőt is követelnek. Viszont jól végzik a dolgukat, valamint remek kémekként funkcionálnak – kihallgatják a vendégeket, értékes információkhoz juttatva minket.

Főúr, a számlát kérném!

A Crossroads Inn alapjaiba egy remek játék lett beleépítve, viszont a jelenlegi változat ezt még nem aknázza ki. A béta iszonyú bugos, non-stop összeomlik, hibaüzenettel traktál. Sok asset neve helyén a fejlesztők e-mail-címe látható, a MI pedig hajlamos teljesen megőrülni és akár a semmiben is elakadni. Ám a játék megjelenése még odébb van, jelenleg annyi biztos, hogy 2019-ben jön ki. Szóval még bőven kijavíthatják ezeket a problémákat, és akkor egy kellemes kis kocsmamenedzselős fantasyjátékot fogunk kapni, amivel elég jól elszórakozhatunk.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!