A rendszer a személyi számítógépes, a macintoshos és a PlayStation 3-as közösség tagjai között fog működni, tehát ott, ahol támogatott a Steamworks. Persze ez mind szép és jó, de mint tudjuk, az egér és billentyűzet párosával halálosan pontosan lehet játszani, olyannyira, hogy egy egyszerű gamepaddal esélye sem lenne még a legnagyobb konzolos FPS-őrültnek sem. Szerencsére a CS: GO PS3-on támogatja az egeret és a billentyűzetet, sőt még a Move-ot is, érdekes módon azonban a matchmaking nem veszi figyelembe, hogy ki milyen perifériával játszik, amiből lesznek majd érdekes szituációk.

Counter-Strike: Global Offensive JátékképekCounter-Strike: Global Offensive JátékképekCounter-Strike: Global Offensive Játékképek

A matchmaking természetesen mindegyik platformon működik, s más kritériumok szerint keres ellenfeleket, attól függően, hogy milyen módban játszunk: az engedékenyebb, ingyen töltényekkel és felszereléssel, valamint csapatok közti hangkommunikációval operáló Casual elsősorban a barátlistánkat veszi figyelembe, míg a vérmesebb, pajzsot egyáltalán nem tartalmazó Competitive mód már a teljesítményünkhöz passzoló játékosokat keresi.

Ezzel a két móddal a Valve és a Hidden Path Entertainment azt reméli, hogy több kezdő játékos számára teheti elérhetővé a játékot, de ugyanakkor a komoly, versenyszerűen játszó egyének számára is biztosítanak mindent, ebbe beleértve a dedikált szervereket is.