Annak ellenére, hogy a Bethesda a kortárs játékgyártás legkeresettebb sorozatai közül kettőt is birtokol, azaz Falloutot és az Elder Scrolls-t, a derék fejlesztőcsapat vezetőinek eszük águkban sincsen filmeket vagy tévésorozatokat gyártani a legendás címekhez, a rajongók nem kis bánatára.

Pete Hines, a Bethesda marketingigazgatója nemrég kifejtette, inkább csak játékokat fejlesztenének, hiszen a videojáték fejlesztőknek sosem volt teljes körű beleszólásuk és ráhatásuk azokra a filmekre, amelyek játékok alapján készültek.

„Folyton erről faggatnak minket, de a rövid válasz annyi: mi játékokat fejlesztünk”- szögezte le Hines. „A párbeszéd pedig általában arról szól, hogy megengedjük-e másnak, hogy a saját értelmezése szerint vigye vászonra a Falloutot, az Elder Scrolls-t vagy akár a Dishonoredet. Vagy kössük az ebet a karóhoz, hogy csak mi mondhassuk meg, hogyan alakuljon az Elder Scrolls, Fallout vagy Wolfenstein jövője? Így tehát úgy döntöttünk, mi fejlesztők akarjuk megszabni, hogy mit teszünk a címeinkkel, és nem ruházzuk át a jogot semmilyen filmrendezőre, producerre vagy stúdióra.”

Hines véleménye szerint azokban az esetekben, amikor a filmstúdiók a szavukat is adják arra, hogy csak a fejlesztők döntései és irányítása alapján készítik el a forgatókönyvet, valójában ez sosem teljesen igaz. „Igazából még nem hallottam senkiről, akinek teljes körű beleszólása lett volna a saját játéka alapján készült filmbe” – mondta.

Pete Hines mindössze egyetlenegy esetben lenne hajlandó kompromisszumra, akkor, ha a Gyűrűk Ura és a Hobbit rendezője, Peter Jackson személyesen keresné meg filmötletével. „Azt hiszem, ha Peter Jackson megjelenne Todd Howard irodájában azzal, hogy hé, meg akarom rendezni az Elder Scrolls-filmet, na, az már egy elég komoly beszélgetés kezdete lenne, amelyre érdemes lenne odafigyelni.”

Hines ezután kijelentette, hogy a Bethesda kapcsolatban áll egy rakás hollywoodi rendezővel, úgymint Jerry Bruckheimer, Leslie Moonves vagy Harry Sloan, szóval a kiadó nem lenne nehéz helyzetben, ha mégis a mozi vagy televízió felé fordítaná tekintetét.

Ti mit gondoltok? Melyik Bethesda-játékot tudnátok elképzelni a nagyvásznon vagy a képernyőn? Ki lenne a legmegfelelőbb rendező?