Lényeg a lényeg: a srácok javában hegesztenek egy új kalandjátékot "Reprobates_" címmel, mely természetesen "forradalmi" és "úttörő" lesz a maga nemében. Azt mindenképp ki kell emelnem, hogy a stuffjaik alatt saját motor dohog, ami egyébként tényleg nem rossz portéka. Az AGDS III, mint a neve jelzi, a motor harmadik generációja, és arcmimikára, érzelmekre, valós öregedésre, a ruhák (textúrák) viseltessé "hordására", atmoszférikus hatásokra képes, természetes karakter animációval és –megjelenítéssel. Hogy mindebből mennyi a PR, azt ki-ki eldöntheti, hiszen a letöltések között ott figyel egy rövidke kis ízelítő is, no meg a galériában pár kép.

Maga a sztori egyébként még érdekesnek is mondható. Adam Raichl, 23 éves technikus épp úton van a mesés Karlovy Vary felé, amikor ezüstszínű GMC-jével belehajt egy tartálykocsiba. Amikor felébred, egy kis kunyhóban találja magát, ahol egy öreg bátyó megköszöni neki, hogy kimentette őt a tengerből, ahová 5000 méteres zuhanás után, egy repülőgépből kiesve került – karcolás nélkül. Hozzáteszi: "Ilyen szerencsére szegény Nixonnak is szüksége lenne, aki épp a Watergate-üggyel bajlódik..." Nos, mint kiderül, ez nem egy elmegyógyintézet, hanem a mennyország és a pokol egyszerre. Egy sziget, ahol különböző korok emberei (a múltból és a jövőből egyaránt) élnek, akik még egy esélyt kaptak az életre – haláluk helyett, vagy talán után. Minden este megszólal egy harang, és ekkor mindenki álomba zuhan. Van, aki felébred reggel, van, aki nyomtalanul eltűnik, de mindig jönnek a helyükbe mások. Ám hősünk a szigeten rejtélyes üzenetekre bukkan, melyet valaki olyan írt, aki már nagyon régóta él ott. A remény harangszótól harangszóig tart. Sosem tudhatod, lesz-e újabb reggel...

Mondom, ez így remekül hangzik. A figyelmes filmnéző egyébként ráébredhet arra is, hogy a projekt némiképp késik, hiszen mostanában kellett volna megjelennie. Egy cseh oldalon találtam friss infót, mely szerint a motorral akadnak gondok, így 2007. március/április magasságában tervezik a hazai és szlovák nyelvű verzió piacra dobását. December 5-én írtak alá egy szerződést a görög hell-tec (igen, így kisbetűsen) céggel, amely Hellász, Szlovénia, Horvátország, Szerbia, Bosznia, Macedónia, Dél-Afrika és Törökország területén teríti majd a matériát.