• Az ESL módosította a szabályait
  • Visszatérhetnek a korábban eltiltott játékosok
  • Így a 2015-ben eltiltott iBUYPOWER egykori tagjai is visszatérhetnek

Még 2014-ben történt, hogy az iBUYPOWER nevű csapat értékes skinekért cserében szándékosan elvesztett egy meccset a NetcodeGuides.com javára. Pechjükre lebuktak – hála a Daily Dot oldalnak –, és a Valve 2015-ben a csapat minden tagját kitiltotta a versenyeikről, méghozzá egy egész életre, amibe természetesen az ESL is beleegyezett.

Nos, úgy tűnik, a közösséget kevéssé érdekelte az, hogy a meccset megbundázták, és addig-addig gyakoroltak nyomást az ESL-re, mígnem az módosított a szabályain, így visszatérhetnek a korábban eltiltott játékok. Viszont a szabályok csak az IEM, ESL One, ESL Pro League, ESEA Leagues és az amatőr versenyre vonatkoznak, tehát a Valve által szervezett versenyeken továbbra sem vehetnek részt.

A szabálymódosításnak köszönhetően az iBUYPOWER egykori tagjai, vagyis DaZed, swag, AZK és steel is visszatérhet augusztus 1-vel egy új csapatban. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy most aztán mindenki megússza a bundázást: akit tetten érnek, az öt éves eltiltásban részesül. Csalásért 2 és életfogytig történő ban, doppingért, a verseny manipulálásáért és vesztegetésért pedig 1-2 év eltiltás, valamint a díj visszafizetése vagy diszkvalifikálás a büntetés.

ibuypower.jpg