Persze a korábbi játékok nem voltak hibamentesek, mindegyikük jó közepes értékelést kapott a szakmától, de így is 2,4 milliós eladási mutatóval büszkélkedik a franchise. A francia kiadó bátran váltott, a legutolsó, már 3D-be átforgatott címet a Sam & Max és Bones kalandokkal ismertté vált Telltale Games stúdióra bízták, ami szerencsés döntés volt - bár, hogy finoman fogalmazzak, van még hová fejlődnie a sorozatnak (lásd Flatline tesztjét). Épp ezért bízunk abban, hogy a kritikákat mind a grafika, mind az újrajátszhatóság vagy a játékidő tekintetében figyelembe veszik a kaliforniai fejlesztők.

A CSI: Hard Evidence címet viselő stuffban természetesen az alapok változatlanok, hiszen ugye a szereplők (a CSI Vegas csapat tagjai) és a téma adott. Újdonság a garázslabor, ahol autókat és csónakokat is megvizsgálhatunk, és minden elembe belenyúlnak a srácok, a bizonyítékgyűjtés, az értékelés, a laboratóriumi minijátékok tovább erősödnek, csiszolódnak (utóbbi is fájó pont vont legutóbb), a helyszínek száma nő, így a játékidő kitolódik (no, itt van, köszönjük!).

A játék 2007 tavaszára készül el, az első képeket megtalálhatjátok a galériában, természetesen ezt újabb anyagokkal igyekszünk majd folyamatosan bővíteni.