• A Sony és a CD Projekt RED közös döntése volt a Cyberpunk 2077 PS4-verziójának eltávolítása
  • Az Xbox One-változat esetében nem kell hasonlóra számítani

Bombaként robbant a hír ma reggel, miszerint a Sony eltávolította a Cyberpunk 2077 PS4-verzióját a PS Store-ból, egyúttal mindenki számára megadva a lehetőséget arra, hogy visszaigényelje a pénzét. Nemrég a CD Projekt RED is kiadott egy közleményt ennek kapcsán, melyből további részletek derültek ki.

cyberpunk-2077-feny-derult-a-ps4-verzio-eltavolitasanak-reszleteire.jpg

"A PlayStationnel történt egyeztetésünket követően úgy döntöttük, hogy ideiglenesen felfüggesztjük a Cyberpunk 2077 digitális terjesztését a PS Store-ban. A fizikai verzió továbbra is megvásárolható a boltokban és az online áruházakban, a már megvásárolt példányok pedig továbbra is kapni fognak frissítéseket, melyek javítják majd az élményt. Aki nem szeretné ezeket megvárni, az a mai naptól kezdődően visszaigényelheti a pénzét az alábbi oldalon. Keményen dolgozunk azon, hogy a Cyberpunk 2077 mielőbb" visszakerülhessen a PS Store-ba" – olvasható a fejlesztők közleményében.

A fenti döntést követően sokakban felmerült a kérdés, hogy számíthatunk-e hasonló lépésre a Microsoft részéről is. A VentureBeat írója, Jeff Grubb igyekezett tisztázni a helyzetet: szerinte az Xbox One-verzió esetében nem lesz hasonló lépés, mert a két platformon más a szabályozási rendszer. A Sony alapból is jóval szigorúbb, ha visszatérítésekről van szó, most pedig, hogy PS4-en külön rendszer került bevezetésre erre, a szabályzat szerint le kellett venniük a játékot az áruházból. Xboxon ugyanakkor pontosan ugyanaz a refund szisztéma van érvényben, mint bármelyik másik játéknál.