A CD Projekt Red a hivatalos oldalukon megválaszolt néhány kérdését a Cyberpunk névre keresztelt új játékukkal kapcsolatban. Kiderült, hogy nem csak a Mike Pondsmith által az 1980-as években létrehozott Cyberpunk 2020 című asztali szerepjátékra alapszik, hanem komoly inspirációt merítenek a Szárnyas fejvadászból, William Gibson regényeiből, a Ghost in the Shellből, a Shellshock-szériából, illetve a Deus Ex első feléből.

A fejlesztők egy nyitott világot ígérnek, de közel maradva az alapanyaghoz a főszerepet egyetlen város, Night City kapja. Ez egy élő, lélegző közösség, ahol a történetünk nagy részét átélhetjük, illetve itt szerelhetjük fel különböző implantátumokkal a hősünket. A történethez kapcsolódóan fejleszthetjük emberünket, képességeinek szinte minden aspektusát befolyásolva. Játékosokként nagyobb szabadságot kapunk, mint a Witcher-játékokban, ami nem csak a karakterünk személyre szabhatóságában, hanem a lehetséges szerepek kiválasztásában is megmutatkozik.

A Cyberpunkban a kasztok terén nem a hagyományos varázsló, íjász és társai közül választhatunk, hanem egy ettől eltérő rendszert kapunk. Sajnos a fejlesztők erről még nem beszéltek részletekbe menően, de azt ígérik, hogy a döntésük jelentősen befolyásolni fogja a képességeinket.

Cyberpunk morzsák