A játék bejelentése óta várunk arra a pillanatra, hogy végre mozgás közben is lássuk a Dante's Infernót, hiszen hiába a sok szép előzetes és még jobb képek, ezek nem tudják tökéletesen felvázolni a játékmenetet, úgyhogy nem is fecsérlem a szót, nyomás a pokolba!



A videó — na meg az előzetes beszámolók — alapján a játék tényleg egy God of War hasonmásnak tűnik, ám azzal a nagy különbséggel, hogy miközben Kratos csak egy rövid átutazást tesz az alvilágban, addig Dante huzamosabb időt tölt ott, hiszen meg kell találnia Beatricét, útja során pedig rengeteg szörnyűséggel kell majd megküzdenie, elvégere a pokol kilenc gyűrűjét fogja bejárni. Szerencsére azonban még a purgatóriumban megölte a halált és elvette a kaszáját, valamint a későbbiek folyamán az egyre jobb és jobb varázslatoknak köszönhetően némileg könnyebb lesz ez a pokoli túra, na de nézzünk szembe a tényekkel: valószínűleg a fináléban magával Belzebubbal kell majd megküzdeni, ami garantáltan nem lesz piskóta.

A játék jelen állás szerint 2010 elején fog megjelenni kizárólag Xbox 360-ra, PS3-ra és PSP-re, ugyanis a bejelentés óta nem hallottunk semmit a PC-s verzióról.