David Jaffe, a God of War kiagyalója szerint a művészetnek nem kell, hogy köze legyen a játékokhoz. A szabad szájáról ismert fejlesztő blogjában írta le gondolatait.

"Sokan kritizálnak játékokat azért, mert nincs bennük elég művészi mélység, élethű ábrázolásmód, világnézetről fogalmazott gondolat, vagy nőkről alkotott tökéletes kép. Előfordulhat azonban, hogy vannak, akik SZERETIK azokat a játékokat, amik nem akarnak művészetté válni. Talán vagyunk páran, akik inkább a játékvilág Jerry Bruckheimerei szeretnénk lenni az Orson Wellsek helyett. Talán néhányan szeretjük képregényesebben ábrázolni a nőket (persze ez értendő a férfiakra is). Talán páran nem azért töltjük be a játékainkat, hogy politikai és filozófiai gondolatokba merüljünk." -- írta Jaffe.

Érthető a dolog, hisz sok játék épp a kissé sematikus ábrázolásmódja miatt lett népszerű vagy jó, gondolhatunk itt a Gears of War vagy God of War sorozatokra. Érdekes egyébként, hogy a játékoknak művészetté kell-e fejlődniük vagy sem, de akárhogy is, mindkét irányzat jó eredményeket szülhet. Ti mit gondoltok? Művészet vagy tiszta szórakozás kell legyen egy játék célja?

(A képek a God of War III-ból származnak.)