Dawn of War 2 részletekMiután a bevezetőben ellőttem az összes olyan puskaport, amely a kevésbé érdekes információkat tartalmazza, egy huszárvágással térjünk is át a lényegre. Igen, fiúk-lányok, készül a kultikus valós idejű stratégiai játék második része, amely - milyen meglepő - a szimplának tekinthető Warhammer 40.000: Dawn of War 2 címre hallgat. (Nem spilázták túl.) A játékot az Essence 2.0 motor hajtja majd meg (ez duruzsolt, igaz akkor még komolyabb fejlesztések nélkül, a Company of Heroes alatt is) emellett pedig Havok fizikai kiegészítővel, és DX10, valamint többprocesszoros támogatással is el lesz látva. A látványtervekhez, illetve az előzetes képek megalkotásához nem kellett külön referencia - egyszerűen felhasználták az első rész intrójának elkészült mintáit, és azt vették alapul - egyszerűbben megfogalmazva, szeretnék, ha a játék pont úgy festene, mint a legendás bevezető videó, csak persze ésszerű (főképp poligontakarékossági) kompromisszumok segítségével. A Company of Heroes több szempontból is a fejlesztőgárda - ismételten a Relic - szemei előtt lebegett, ilyen például a mesterséges intelligencia, valamint a pályák változatossága: mostantól fogva sivatagban, dzsungelben, vagy akár lakott városban is folyhat a nagy mészárlás.

Játszható fajok közül egyelőre kettőt voltak hajlandóak elismerni, ezek pedig nem meglepő módon az űrgárdisták és az orkok, akik saját, kooperatív kampányt is kapnak majd  többjátékos összecsapásokhoz. Hogy jobban hasonlítsanak a terepasztalos nagy elődhöz, a különböző osztagok, illetve egységek többszörösen is különbözni fognak majd egymástól: egyedi azonosítókat, mozgási animációkat, illetve módosítható (multiplayer során, természetesen) extrákat is kapnak majd. Hogy egy kicsit a Blizzard-termékeire is hajazzanak, nagyobb szerepet kap a képi, illetve a verbális humor: kiválasztott embereink többféleképpen reagálnak majd - akár kézmozdulatokkal is -, illetve viccesen szólnak majd hozzánk.

Dawn of War 2 részletekA vízi, illetve légi járműveknek sajnos búcsút kell mondanunk - cserébe a pályákat tökéletesen elpusztíthatjuk majd, nem lesznek "ott kell maradnia" típusú fontos épületek: ha egy küldetésben meg kell védenünk egy épületet, és nem figyelünk rá eléggé, azon kaphatjuk magunkat, hogy a már említett Havok-motornak hála atomjaira hullik. A célcsoport még mindig a felnőtt korosztály: egységeink hidegvérrel belezik majd ki, illetve csonkolják egymást, miközben hektoliterszámra fröcsög a vér. Egyelőre körülbelül félszáz szakember foglalkozik 2006 vége óta a projekten, megjelenésére pedig - minő fájdalom! - legalább 2009-ig várnunk kell. Viszont két gyönyörű koncepció rajzot sikerült kicsempésznünk a játékból, illetve alant megtekinthettek egy kétséges eredetű teaser videót a Dawn of War 2-ből!