Az Electronic Arts is beszáll a MOBA-játékok világába a Waystone Games berkeiben készülő Dawngate című programmal. Ez alapjában véve egy hagyományos MOBA, annak minden sajátosságával és a játékszabályával, ám nem egy újabb kópiával állunk szemben, a csapat ugyanis egy kicsit más szemszögből közelítette meg a zsánert.

Természetesen itt is az a feladatunk, hogy elpusztítsuk a pálya túlsó végében tanyázó ellenfelünket, ám ennek módja egy kicsit bővült a megszokotthoz képest. A Waystone Games RTS-elemeket csempészett a játékba, így a pálya bizonyos pontjain erőforrást termelő bázisféléket foglalhatunk el, ahol az ott dolgozók automatikusan termelik nekünk a matériát a fejlesztéseinkhez, de nyilván ezek védtelenek, s könnyedén elfoglalhatja őket a riválisunk, így érdemes odafigyelni rájuk.

Ezen felül a csapat igyekezett élettel megtölteni magát az arénát; elgondolásuk szerint ez is külön karakter, ami megérdemli a maga történetét, illetve az is fontos volt a számukra, hogy egyenesen a pályán kapjanak helyet a kezelőfelület bizonyos elemei. Egy elpusztított őrtorony például visszatér a földön jelzett életerőcsík teljes feltöltődésekor, tehát nem kell külön menüt néznünk ennek jelzésére.

A csapat nem erőlteti azt, hogy a riválisokhoz hasonlóan a Dawngate is egy prominens eSport-játék legyen, ugyanis majd a játékosok emelik azzá, ha méltónak találják, de a döntés megkönnyítése érdekében úgy tervezték meg a programot, hogy ennek a közösségnek kielégítse az igényeit, illetve igyekeznek szoros kapcsolatot ápolni a játékosokkal. Néhány meccset közvetíteni fognak, nyíltan beszélnek majd a munkálatokról, de ami a legfontosabb, lesz bétatesztelés, mely most pénteken indul. Akit érdekel a dolog, az a hivatalos oldalon jelentkezhet.

Dawngate -- Megjelenés: Ismeretlen -- Gépigény: Ismeretlen