• Jövőre jelenik meg a Days Gone
  • Nyílt világú, túlélésre kihegyezett játék lesz

2016-os bejelentése óta viszonylag kevésszer kerül elő a Days Gone, jószerivel mindig az E3 tájékán. Idén sincs ez másképpen, most viszont lényeges információval lettünk gazdagabbak, méghozzá a megjelenés napjával, amit a lenti videóban árultak el a Sony szakijai.

A Days Gone amúgy elsőre egy nyílt világú zombis játéknak tűnik, de ahogy a videóban látható, kicsit azért túlmutat azon. Először is, ahogy azt már alaposan elmagyarázták nekünk, a programban nem zombik, hanem mutálódott emberek, úgynevezett freakerek vannak. Ezen túl meggyűlhet a bajunk az állatvilággal (hagyományos és mutáns állatok egyaránt lesznek), és a többi túlélővel is, úgymint motorosbandákkal.

A készítők láthatóan igyekeztek élővé tenni a Days Gone világát, szóval nem csak gyilkos szándékú lényekbe és emberekbe, de békésen éldegélő közösségekbe is belefuthatunk – feltehetően itt is szert tehetünk a túlélésünkhöz szükséges készletekre, illetve valószínűleg ilyen helyeken kaphatunk majd küldetéseket. És mindehhez a motorozás szabadsága társul.

A Days Gone 2019. február 22-én fog megjelenni, kizárólag PS4-re.