A 0.42 verziószámú patch egy bolyra való bugot ölt ki az alfa állapotú, de így is rendkívül népszerű DayZ-ből, valamint itt-ott csiszolt az animációkon, a kapcsolat stabilitásán, a motoron, a grafikán, és így tovább. Ugyanakkor a hibajavítás mellett bővítette is a játékot pár aprósággal. Egyrészt, újabb eszközök váltak újrafesthetővé, egész pontosan az SKS mesterlövészfegyver, a tűzoltóbalta, a B95 vadászpuska és a ballisztikus sisak pompázhat más-más színekben. Immár elázhatunk (ez kihathat eszközeinkre), infarktust kaphatunk, valamint kaptunk új kabátot és sapkát is. Ezeknél fontosabb bővítése a DayZ-nek a négy vadonatúj célszerszám, amiket természetesen a mindennapi túlélésben használhatunk fel -- mi túléljük, de azok nem biztos, akiket velük célba veszünk.

A CR75-ös pisztoly a közép-európai CZ75 mintájára készült el, 9 milliméteres golyói bármilyen haragosunkat lenyugtathatják. A .45ACP muníciót használó 1911 pisztoly egy igazi klasszikus, a John Browning tervezte M1911 helyi megfelelője, több mint száz éve hű társa a túlélőtúrák résztvevőinek. De ha valami professzionálisabbra vágynál, akkor az Amphibia S a te pisztolyod. A .22-es golóbisokat eregető kézi ágyút az Egyesült Államok Haditengerészetének különleges egysége, a Navy Seals kedvenceként elhíresült Ruger Mk II ihlette. Ha pedig a sport érdekel, nem a vadászat, önvédelem vagy a kevésbé tisztességes túlélési módok, akkor a legjobb barátod a Ruger 10/22 mintájára készült Sporter 22 lesz. Eme sportfegyverrel kieresztheted a gőzt, miközben agyaggalambra, zombira, állatra vagy emberre lősz.

Mindez persze csak egy szelete a ma érkezett 1 GB-os foltnak, a teljes change logot IDE KATTINTVA találhatjátok meg. Érdemes átfutni, akad még benne érdekesség bőven.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!