Játékország örökös lakói a zombik, akik bármilyen játékstílusban elférnek, legyen az FPS, RTS vagy bármi. Ők az örökös mellékszereplők, akik nélkül nem lehet elképzeli egy fantasy játékot sem, és sosincs olyan, hogy túl sokan lennének, ennek fényében pedig a Dead Rising folytatásában egy új technológiának köszönhetően a multiplayer módban egyszerre akár hatezer zombi is jelen lehet!

A Capcom GDC-s prezentációjában a játék vezető tervezője, Izmeth Siddeek elárulta, hogy a játékot fejlesztő Blue Castle Games csapata a Mental Mill technológia használatával könnyűszerrel kreálhat rengeteg egyedi kinézetű zombit, amik mind élethű árnyékhatásokkal és nagy felbontású textúrákkal vannak ellátva (egyszerre 800 különböző ruhadarab is lehet a képernyőn), akárcsak a főszereplőnk vagy az egyszerű tereptárgyak.

Azonban felmerül a kérdés, hogy melyik konzol (illetve számítógép) lesz képes elbírni egy ekkora tömeggel, vagy csak marketingdumával etetnek minket a srácok? Majd kiderül, de szerintem egy kicsit sántít a dolog.