A Dead Rising 3-hoz tegnap kiadott gigapatch nem véletlen volt akkora, amekkora. A foltnak ugyanis két feladata volt. Egyrészt javított számos kisebb-nagyobb hibát (például finomított az egyszemélyes és a kooperatív játékmód stabilitásán, javított ezek teljesítményén, frissített az UI-n, a SmartGlass funkción és az achievementeken), valamint új funkciót is hozzáadott: mostantól a kontroller rezgése jelzi, ha fogytán a lőszer.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!

A 13 gigás patch másik feladata pedig a ma megjelent Operation Broken Eagle DLC-re történő felkészülés. A kiegészítő az első az Untold Stories of Los Perdidos című DLC-sorozatból, amelyek részei kizárólag az egyszemélyes élményre építenek. A történet középpontjában egy kommandós, Adam Kane parancsnok áll. A feladata nem kisebb, mint az Egyesült Államok eltűnt elnökének megtalálása bármi áron. Az Operation Broken Eagle 7,99 fontba kerül (nagyjából 3000 forint), benne új küldetéssel, öt új fegyverrel, egy új kombógyilokkal, járművel és álcaöltözettel, plusz új achievementekkel. Persze ezúttal is érdemes a Season Passra beruházni, amely tartalmazza az Operation Broken Eagle-t, az ezt követő három másik DLC-t (amik szintén új játékmenetet, játszható karaktereket, fegyvereket, járműveket hoznak), és mindössze 23,99 fontba (durván 9000 forintba) kerül -- ez 25%-os megtakarítást jelent.

A Dead Rising 3-ban amúgy a novemberi megjelenése óta már 16 milliárd zombit nyúvasztottak ki a játékosok, ami több mint kétszer annyi, mint a Föld népessége, és ehhez mindössze 14 millió játékkal töltött órára volt szükség. Eme statisztikát látva nem is csoda, hogy a Dead Rising 3 az Xbox One harmadik legkelendőbb játéka, és az ötödik az új generációs konzolok listáján.