Dead Space: az EA új projektjeSajnos a lap webszájtján a beharangozóból sokkal több nem derül ki, csak annyi, hogy a Halálhajó (Event Horizont) kultmozi, valamint az őszinte horrorműfaj rajongói nem hagyhatják ki a sci-fi témájú, túlélős horror alapvetésű cuccot. Mint a mellékelt képről is leolvasható, a plusz infó annyi, hogy a kiadó berkein belül egy „renegát csapat” dolgozik a cuccon, és úgy be fogunk sz... szeppenni tőle, mint még soha. Más források már némi epikus szöveget is előbányásztak: „a világűr mélyén az emberiség szembeszáll egy elfeledett idegen veszedelemmel. De képes-e egy ember egyedül fénybe borítani a sötétséget?”

Nos, a találgatások máris elindultak. Sokan úgy vélik, ez lehet az a projekt, amin Doug Church tervezőpápa (Ultima Underworld, System Shock 2, Thief) dolgozik nagy titokban, és amelytől Warren Spector félisten elájult, forradalmi M.I.-t, a játékipart alapjaiban megrázó játékot emlegetve, erről májusban egyébként már Necros kolléga beszámolt egy cikkben. Persze ez csak találgatás, de egy ilyen téma lássuk be, nem állna messze Church barátunk lelkivilágától...

A másik, talán konkrétabb kapaszkodó az a tavaly augusztusi bejelentés, mely szerint az EA megvásárolta az Epictől az Unreal 3 motor licencét pár új projekt alá. A verebek e tényközléskor azt csiripelték, hogy az egyik támogatott a Dead Space lesz, holott akkor még semmiféle hivatalos megerősítés nem volt a játékkal kapcsolatban – fokozza eme állítás súlyát, hogy ugyanezen madarak azt állították, a másik cucc a Medal of Honor: Airborne, és ugye erről már kiderült, hogy valós az információ. (Egyébként e forrás FPS-nek vizionálta a Dead Space-t, de még ezt sem szabad készpénznek vennünk.)

Egyelőre tehát nem sok konkrét információnk van, még azt sem tudjuk, milyen platformra érkezik a játék. Nyilván hamarosan megtudjuk, várjuk a hivatalos bejelentést, és amint ez meglesz, természetesen tudatjuk veletek.