Az Activision nem épp a jó minőségű képregényes játékokról híres, de dicséretes, hogy legalább próbálkozik a kiadó. Különösen jó hír, hogy egy olyan karakterre is figyelmet fordítanak, mint a társaihoz képest viszonylag kevéssé ismert és népszerű Deadpool, alias Wade Wilson. Deadpool eredetileg egy X-men ellenségként indult útjára a '90-es évek elején, majd hamar saját rajongótábort szerzett, amit minden bizonnyal elmebeteg személyiségének köszönhet.

Deadpool tulajdonképpen egy biológiai fegyverprogram eredménye, legfőbb képessége, hogy folyamatosan regenerálódik, igaz, ennek ára van: a teste undorító, maszkját csak a legritkább esetben veszi le emiatt. Továbbá Deadpool teljesen őrült, kiszámíthatatlan és pokolian vicces, majdnem mindenre van valami beszólása. Mi több, ő egyike azon kevés képregényhősöknek, akik tisztában vannak vele, hogy életünk nem több mások szórakoztatására kitalált rajzolt füzetek soránál. Ezért aztán nem is veszi olyan komolyan a dolgokat, néha egészen bizarr helyzeteket idézve elő.

Egy ilyen karakternek játékot készíteni komoly kihívás lehet, ezért is kapta a feladatot a már nem egyszer bizonyító High Moon Studios. Bár a srácoknak volt kifejezetten rossz játékuk is (reméljük, sokan elfelejtették már a Transformers 3 adaptációját), azok a projektek, melyeket szívvel lélekkel csináltak, ígéretes csapat képét festik le elénk. Márpedig Deadpoolból csakis akkor lehet jó játékot készíteni, ha kifejezetten szeretjük a gyakran antihősként kezelt figurát.

A játékról egyelőre nem sokat tudunk, bár a Comic-Conon kiadott kedvcsináló elég sokatmondó a program stílusát tekintve. Egy látványos, képregényes grafikájú lövöldözős akciójátékot várhatunk, ami nemcsak hogy véres és humoros lesz, de kifejetetten erőszakos is, visszaidézve a remekre szabott Rozsomák játékot 2009-ből. Ez persze visszafelé is elsülhet, hisz az ilyen stílusú játékok az estek többségében a gyerekeket célozzák meg, még akkor is, ha réteghősökről van szó -- nem véletlen, hogy nemsokára Deadpool saját mozit kap. Bízzunk benne viszont, hogy nem lesz gond, és igényes adaptációt tesz az asztalra a High Moon.

A Deadpool: The Game 2013-ban jelenik meg, minden bizonnyal PC-re, Xbox 360-ra és PS3-ra.