• Kodzsima a Game Informernek adott interjút
  • Ebben beszélt a Death Stranding játékmenetéről

A TGS 2019 alatt végre jobban megérthettük Kodzsima új játékát, a Death Strandinget. Azonban pont az ott bemutatott játékmenet ébresztette rá arra az embereket, hogy ebben a programban sokat kell majd gyalogolni. Nagyon sokat, és ez bizony nem mindenkit lelkesített fel.

Kodzsima a Game Informernek beszélt részletsebben a Death Strandingről, és ebben árulta el, hogy szerintem is egyfajta sétaszimulátorról van szó, noha nem pejoratív értelemben, mert állítása szerint ebben a játékban még a sétálás is szórakoztató lesz. Megfigyelése szerint elsőre senkinek sem jött be – beleértve a fejlesztőcsapatát is –, de idővel, ahogy haladtak előre a programban, rákaptak az ízére.

Éppen ezért biztos abban is, hogy nem fog mindenkinek tetszeni a játék, de szerintem ez így van rendjén, ez azzal jár, hogy egy újfajta zsánert alkotott meg. Hasonlót élt át az első lopakodós játékkal, a Metal Gearrel.

Továbbá azt is megtudhattuk Kodzsimától, hogy a Death Stranding realista program lesz, így például nem vihetünk majd mindig mindent magunkkal, a folyó elsodorhat, és így tovább. Viszont nem fognak korlátokat szabni, a nyitott világban tényleg elmehetünk bárhová, benézhetünk bármibe. Emellett olyan, a valóságban létező kérdésekre is kikacsint, mint a 21. századi totalitárius tendenciái, így például Trump politikája vagy a Brexit.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!