• Felmerült, hogy Easy móddal jelenjen meg a Demon's Souls
  • A fejlesztők végül elvetették az ötletet

Sokan vannak, akiket érdekelne ugyan a FromSoftware-féle Souls-játékok világa, a hírhedt nehézség miatt azonban nem mernek belevágni egy végigjátszásba. Nekik bizonyára kedvezett volna egy opcionális Easy mód, ami fel is merült a PS5-re nyitócímként megjelent Demon's Souls esetében, a remake-et készítő Bluepoint Games azonban végül elvetette az ötletet.

"Ez a projekt egy másik fejlesztőcsapat munkájának remake-je. Bár eszközöltünk néhány változtatást, folyton azt tartottuk a szemünk előtt, hogy meg kell tartanunk az eredeti alkotók által kigondolt szándékot és esszenciát. Felmerült az Easy mód ötlete, beszéltünk is róla, de végül elvetettük, mert arra jutottunk, egy ilyen módosítás alapjaiban változtatná meg a játék egyensúlyát" – nyilatkozta a játék kreatív direktora, Gavin Moore.

Moore hozzátette, hogy a játék által kínált kihívás nagy ugyan, de mindvégig igazságos (ezzel bizonyára minden Souls-rajongó egyetértene), ugyanakkor gondoltak azokra, akik elakadnának, ezért is került be 180 videós segítség, melyek közvetlenül a játékból elérhetőek.