Február utolsó napján villámsebességgel száguldott végig a hír a játékoldalakon, hogy a Square Enix által beregisztrálásra került a sokat mondó Deus Ex: Human Defiance jogcím. Bár eleinte mindenki meg volt győződve róla, hogy a Human Defiance a 2010-ben megjelent, és nagy sikert aratott Human Revolution folytatása lesz, ma reggel jött a hidegzuhany, hisz nem is videojátékról van szó.

Bizony, a Deus Ex: Human Defiance egy film, melyet ráadásul az a CBS Film készít, aminek a közbenjárásáról már tavaly nyáron is pletykáltak internetszerte. Több információ nincs, így sem a film jellegéről (mozikba szánják-e vagy csak Blu-rayre és DVD-re, élőszereplős avagy animációs alkotás lesz), sem a premier dátumáról nem tudunk nyilatkozni. Az viszont biztos, hogy ha a fejlesztőknek lesz közül a projekthez, minden esély megvan egy franchise-hoz hű, igényes alkotás bemutatkozására, mely nagyon ráférne a játékokból készült mozgóképes adaptációk megtépázott, szedett-vedett sorára.

S hogy mire számíthatunk, ha a CBS és a Square Enix házassága a mennyben köttetik? Nos, azt hiszem, a lent látható, mára klasszikussá vált cinematic trailer elárulja.