A negyedik, Storm of Light alcímű Diablo-könyv 2014-ben fog megjelenni, s ennek Nate Kenyon által papírra vetett eseményei fogják betömni a Diablo 3 és az ahhoz isten tudja, mikor megjelenő Reaper of Souls kiegészítő között tátongó lyukakat.

A történet szerint a mennyekben Diablo legyőzése és lelkének csapdába zárása után a helyzet nem túl rózsás, a visszaszerzett és a Silver City szívében őrzött fekete lélekkő ugyanis érezhetően megfertőzte az egymással acsarkodásba kezdő angyalokat. Mindközül csak Tyrael próbál helytállni, de hamar belátja, hogy egyedül nem járhat sikerrel, így újra életre hívja a Horadrimet, melyre azt a feladatot bízza, hogy lopja el a lélekkövet.

A legendás társaság öt főből áll: Jacob of Staalbreak, az El'druin őrzője és az Igazság korábbi avatarja, Shanar, a hihetetlen erővel bíró varázsló, Mikulov, a szerzetes, Gynvir, a rettenthetetlen barbár, és Zayl, a rejtélyes nekromanta -- az ő kalandjaikat követhetjük végig a Diablo: Storm of Light lapjain.

(Érdekesség egyébként, hogy mind az öt karakter már felbukkant a korábbi Diablo-kiadványokban: Jacob és Gynvir a DC Comics gondozásában megjelent Sword of Justice képregényalbumban, Zayl a Diablo: Kingdom of Shadows és Diablo: Moon of Spider regényben, Mikulov pedig a Diablo III: The Order oldalain -- ez utóbbi könyv szerzője amúgy szintén Nate Kenyon.)

Diablo Storm of Light könyv