• A halottak hadseregéből digitálisan kivágták a botrányba keveredett Chris D’Eliát
  • Tig Notaroval stúdióban, zöld vászon előtt vették fel elődje jeleneteit
  • Snyder annyit árult el, hogy a képek digitális újraalkotása olcsóbb volt a zombitigris megalkotásánál
  • Május 21-én debütál a film a Netflixen

Az Igazsága Ligája után május 21-én A halottak hadserege című netflixes zombifilmmel jelentkezik Zack Snyder, ami teljesen új korszakot nyithat a CGI-történetében. Amikor Chris D’Elia szexuális zaklatás vádja miatt távozott a stábból, már túl voltak a forgatáson. Snyderék végül úgy döntöttek, hogy kivágják őt a filmből, és a színész-komikus Tig Notaroval (Star Trek: Discovery) forgatják újra jeleneteit.

Mivel ez a járvány legsúlyosabb időszakában történt, nem volt lehetőség teljes stábbal dolgozni, hanem stúdióban, zöld vászon előtt és zöld ruhába csavart díszletek között vették fel Notaro jeleneteit. Ez persze nem volt egyszerű mutatvány, főleg azért, mert Notaro sokkal alacsonyabb D’Elianál, így a képi kompozíciókat is snittről snittre teljesen újra kellett alkotni, számolt be róla a Vulture.

eeeb028e7649d46e3e4c60e78b14f12781-07-tig-notaro-btsrhorizontalw1100.jpg
(A kép forrása: Vulture)

Annyi könnyítést kapott Notaro, hogy Snyder nem elődje mozdulatainak és gesztusainak szolgai másolatát várta, hanem szabadon színészkedhetett. Notaro mindenesetre elmondta, hogy elbizonytalanodott a „forgatás” során, mert szerinte D’Elia – magánéleti ügyeitől függetlenül – kiváló munkát nyújtott, a két humorista karaktere pedig teljesen eltér egymástól.

Snyder végül egy Oscar szobrocska makettjét adta ajándékba Notaronak „a legjobb fókuszon kívüli alakításért”. Az újrafazonírozás és CGI-használat pontos költségét azonban nem árulta el a rendező, csak annyit mondott, hogy olcsóbb volt, mint a zombitigris megalkotása. Hamarosan mi is véleményt alkothatunk a közös munka végeredményéről.

A halottak hadserege (Army of the Dead) története a zombiapokalipszis után játszódik, amikor egy zsoldoscsapat betör az élőhalottakkal tömött karanténzónába, hogy kirabolja egy árván hagyott bank dollármilliókban dúskáló széfjét. A közös akcióra verbuválódott csapat vezetője a Dave Bautista alakította Scott Ward.