• Május elején jelentették be a DIRT 5 érkezését
  • Melynek most a kampányát is bemutatta a Codemasters
  • Természetesen ezúttal is egy fiatal tehetséget vezethetünk egészen a versenyzői karrier csúcsáig

A májusi Inside Xbox adásban mutatkozott be a Codemasters új játéka, a DIRT 5, a fejlesztők most pedig azt is elárulták, mire számíthatunk majd a program karriermódjától. A történet szerint egy fiatal pilótát alakíthatunk, aki felkelti Alex Janièek figyelmét, és innentől kezdve neki versenyezve kell elérnie, hogy soha senki ne felejtse el a nevét.

A történet összesen öt fejezetre oszlik majd, melyeket különféle rendezvények megnyerésével teljesíthetünk majd. Érdekesség, hogy egy-egy fejezeten belül nem kell minden versenyt megcsinálnunk ahhoz, hogy továbbjuthassunk, de ha szeretnénk, természetesen mind a 130 eseményt teljesíthetjük a kampány során.

Az előrehaladásunkat úgynevezett matricákkal méri majd a játék: minél jobb helyen végzünk egy-egy verseny során, annál többet kapunk ezekből, a végén pedig ezek segítségével oldhatjuk fel a fejezetet lezáró legfőbb versenyt is. Kiderült továbbá az is, hogy a karriermódban összesen 20 valódi márka közül választhatunk majd szponzort, ahol minden márkának egyedi feladatai lesznek majd.  

a-dirt-5-lehet-az-elso-xbox-series-x-jatek-ami-120-fps-sel-fut.jpg