• 13 autóosztály lesz a Dirt 5-ben
  • A klasszikusoktól a legmodernebb autókig mindent fellelhetünk

A Dirt 5 októberben érkezik meg a boltok polcaira, szóval még jó sokat kell aludni addig, de a száguldás szerelmeseinek éhségét talán egy picit csillapítja (vagy még inkább növeli) az, hogy a Codmasters leleplezte az autóosztályokat. A Dirt 5 ezen a téren sem aprózza el a dolgot, 13 különböző csoportra lettek szétosztva a járművek.

A Cross Raid csoportba kerültek a kifejezetten nehéz terepre szánt autók, amikben egyesül a sebesség, az erő és a strapabírás. Ilyen gépjármű lesz a Volkswagen Race Touareg 3 és a Laffite G-Tec X-Road. A Rock Bouncer is hasonló osztálynak ígérkezik, ide a hatalmas, őrült felfüggesztéssel, menő bukókeretekkel és hatalmas kerekekkel megáldott gépállatok kerülnek, amiket a legvadabb, legveszélyesebb terepre lesz érdemes kivinni.

A Formula Off Road osztály, ahogy az nevéből sejthető, az igazi off-road bestiák gyűjtőhelye, míg a Rally Cross csoportban a terepen is 0-ról 60-ra pillanatok alatt felgyorsuló vadak kerültek.

A klasszikusok kedvelőinek is meglesz a maga osztálya, mindjárt három is. A Classic Rally-ba olyan ikonikus autók kerültek, mint a Fiat 131 Abarth Rally és a Porsche 924 GTS Rally, míg a 80s Rally és a 90s Rally csoportokba az 1980-as és 1990-es évek klasszikusait lelhetjük fel. Ilyen lesz például a Porsche 959 Prodrive Rally Raid, a Ford RS200, a Subaru Impreza S4 és Mitsubishi Lancer Evo VI.

Aki modernebb rallyautókra vágyik, annak sem kell más játékot keresnie, elég csak benéznie a Modern Rally osztályba, ahol olyan, mai gépcsodákat találhat majd meg, mint a Citroen C3 R5. A Rally GT csoportba pedig olyan, aszfaltra tervezett autók kerültek, amiket átalakítottak terepjárásra, mint például az Aston Martin V8 Vantage GT-4 és a Porsche 911 R-GT.

A Sprint osztály nem árul zsákbamacskát, ide a hatalmas spoilerekkel felszerelt sprint versenyautók kerülnek. Név alapján annál megfoghatatlanabban tűnik a Pre Runners csoport, de annyira azért nem misztikus, ide az off-road száguldásra átalakított városi terepjárók kerülnek, mint az Aston Martin DBX és a Cadillac Escalade 2020. 07. 04.

Az utolsó két osztály pedig egymás ellentétei is lehetnének, ugyanis az Unlimitedben a legnagyobb és legnehezebb off-road járműveket találjuk meg (pl.: Jimco Unlimited Truck, Brenthel Industries Unlimited Truck), míg a Super Litesban a legkisebb és legfürgébb jószágok kerültek (pl.: Ariel Nomad Tactical, Exomotive Exocet Off-Road).

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!