A Grass Growing Simulator: Battle Royale képében már írtunk egy igencsak ütős áprilisi tréfáról, de természetesen nem ez volt az egyetlen poén, amit eleresztettek a videójáték-ipar képviselői bolondok napján. Összefoglalónkban ezek közül hoztunk el most nektek néhányat.

for-honor-aprilis-1.jpg

Az eredeti battle-royale: POBG

A PUBG Corporation nem aprózta el: egy komplett kisfilmet ütöttek össze nekünk április 1-re. Ebben a PUBG elfeledett előzményét, a játéktermi gépekre fejlesztett POBG-t (teljes nevén PlayerOmnom's Battlegrounds) mutatják be nekünk, melynek tesztelése kész rémálom volt, még áramkimaradásokat is okozott, most azonban újból elhozták nekünk. Mármint maga a történet nyilván poén, de a PUBG-n belül tényleg elérhető a retró játék rövid ideig.

Mémekből sosem elég

Ha már battle-royale: természetesen a Fortnite sem hagyta ki a tréfát, a PUBG-hez hasonlóan pedig itt is tényleges ingame tartalomban materializálódott a poén. Jelen esetben nem más, mint a Diamond Hanz skin, mely a GameStop-balhé miatt ismét igen népszerűvé váló Stonks! mémen alapszik.

Időutazás a Minecrafttal

A Microsoft és a Minecraft mögött álló csapat szintén előállt egy apró meglepetéssel: ez a Minecraft Plus, ami – dobpergés – egy képernyőkímélő, méghozzá a nagyon-nagyon régi fajtából.

Halálos(an lánctalpas) iramban

Az ARMA és más katonai játékok mögött álló Bohemia Interactive a Take On-szériáját emelte új szintre: íme a Take On Tank Racing, méghozzá jóféle tankos gyorsulási versenyekkel! Valódi játék sajnos nem lesz belőle, pedig mi nagyon adnánk!

PlayStation-exkluzív lett a Control

A PS1-es stílusú "demake"-ek manapság egyre gyakoribbak, poénból pedig a Remedy is beszállt a buliba: szerintük így nézett volna ki a Control 25 évvel ezelőtt.

Ilyen ralijátékot még tuti nem láttál!

Az egyik legkreatívabb ötlet a Codemasters csapatától érkezett: ők szöveges kalandjáték formájában gondolták újra a DiRT-szériát. Íme a DiRTRally.txt!

Minek öldökölni, ha mulatni is lehet?

Április elsejére a For Honor világa is egy játszótérré változott, legalábbis egy videó erejéig – a For Honor: Playground Edition háttérbe szorítja az öldöklést, és vér helyett inkább confettit fröcsköl mindenfelé.

Félsz a pókoktól? Íme a megoldás!

A 4A Games gondolt azokra is, akik pókiszonyban szenvednek, ezért úgy döntöttek, elkészítik a Metro Exodus új változatát: íme az Arachnophobe Edition, melyben minden egyes nyolclábú cuki partisipkát hord!

Gamer kajára gamer fűszert!

Végül, de cseppet sem utolsó sorban a HandyGames és szórt egy kis sót a sebbe... szó szerint, a Gamer Salt ugyanis 100 százalékban gamerek izzadtságából és noobok könnyeiből kinyert sót tartalmaz.