A Dishonored 2 technikai problémáival kapcsolatban már adtunk pár tanácsot, most pedig néhány egyszerű tippel próbálnánk meg még inkább megkönnyíteni az életeteket a karnacai kalandozások során.

Ne add fel az elején

A net népe egybehangzóan állítja, hogy a Dishonored 2 első küldetése nem a játék legmókásabb része, főleg azért nem, mert képességeink itt még erőteljesen hiányosak. Pontosabban szólva: nincsenek, emiatt még a valódi játékélmény nem nyilvánul meg, nem láthatjuk meg a benne rejlő potenciált, ennek ellenére az első küldetés legalább egy órányi kujtorgást és felfedezést igényel. Szóval a dunwall-i első küldetésen egyszerűen túl kell esni. Az alapokat megtanulhatod, a végén az első képesség is megérkezik, de addig próbáld kibírni, ne adjátok fel.

Ne törekedj a tökéletességre

A Dishonored 2-t vagy nyolcféleképpen lehet teljesíteni. Természetfeletti képességekkel és azok nélkül, lopakodva és mindent letarolva, Emily-vel vagy Corvóval, magas vagy alacsony káosz szinten, és így tovább. S minden küldetés után ott lesz a kiértékelés, ami talán frusztrálóan hathat. Érthető, ha az ember a legjobb eredményre próbál törekedni, de ezt érdemes a második végigjátszásra hagyni, amikor már kiismerted a pályákat, az ellenfelet, a fegyvereket és a képességeket. Ne hergeld magadat feleslegesen.

Kukucskálj!

Még ha te vagy Rambo Dishonored 2-beli reinkarnációja, akkor sem árt, ha megtanulod, hogyan kell lopakodni. Hiszen még néha Rambo is odaosont a gonosz mögé, hogy orvul csapja le a fejét a nyakáról. Fontos tudni, hogy lopakodó módban (guggolva) egyáltalán nem csapsz zajt, és ha egy tárgy van közted és az ellenfél között, akkor sosem fog téged észrevenni. Igen ám, de akkor hogyan láthatod meg kedves halálra ítélt célpontodat? Nos, úgy, hogy kihajolsz az oszlop, fal, kandalló vagy asztal mögül. A kihajolás (alapesetben Y gomb lenyomása) ugyanis nem számít kilépésnek a fedezék mögül, így az ellenfél nem fog észrevenni, még akkor sem, ha közben táncot lejtesz – igaz, azt nem lehet, de érted.

Oszd be a manát

Érdemes tudni, hogy a természetfeletti képességeket tápláló mana és a továbbjutáshoz elengedhetetlen életerő nem töltődik magától, ezeket kis fiolákkal töltheted újra. Sajnos ezekből viszont nincs túl sok a pályákon, szóval érdemes beosztással élni. Az életerővel ugye az ellenséges elemek (golyó, kardpenge, ököl) buzgó kerülésével spórolhatsz, a manánál meg nem szabad sorozatban egymás után használni a képességeket. Két bevetés között érdemes pár másodperc szünetet tartani, ilyenkor ugyanis az elhasznál manamennyiség visszatöltődik.

Sötét vízió

Az egyik leghasznosabb képesség a Dark Vision, ami szintén visszatölti az elhasznált manát. Ez afféle predator mód, segedelmével láthatjuk az ellenfél hőképét akár a falon keresztül is. Persze a távolsága korlátozott, de mindenképpen érdemes már az elején feloldani ezt a képességet, ugyanis lopakodásban és rombolásban is nagy segítséget nyújthat. Emellett érdemes tudni, hogy a kulcsukon is át lehet kukkantani, így akár képesség használata nélkül fedezheted fel a következő szobát.

Tereld a témát

Az őrök figyelmét rengeteg módon elterelheted. Zajt csapva (ablakot betörve, bombát robbantva, ajtót berúgva, kést a falhoz csapkodva), tárgyakat dobálva, hullát a járőr útvonalán elhelyezve, ébresztő órákat bekapcsolva, de akár még az olyan képességek által is, mint Emily hasonmása. Néha hasznosabb elterelni az őrök figyelmét, mint karddal átvágni köztük.

Ne hagyd elő a játékaidat

Takaríts fel magad után! Az elszórva hagyott holt- vagy ájult testeket az ellenség felfedezheti, aztán akkor jön a nemulass. Ne hidd, hogy biztonságban vagy, csak mert a közelben nincs őr. Bárki arra járhat, és felfedezheti a testet. Szóval rejtsd őket a fal mögé, a kukákba, a konténerekbe, a virágágyásba, bárhová, csak ne hagyd elő őket.

Gyorsan ments, gyorsan tölts

Ugyan manapság a legtöbb játék a checkpoint-rendszert részesíti előnyben a mentésekhez, a Dishonored 2-ben él a jó öreg Quick Save és Quick Load. Érdemes a gyorsmentés lehetőségével minden egyes új területre lépéskor élni, így ha el is szúrsz valamit, nem kell fél kilométerről vagy a pálya legelejéről újrakezdened a menetet. 

Légy gyors, légy halálos

A hosszú túlélés titka a Dishonored 2-ben a folyamatos mozgás a harcok közben. Ha összecsapsz valakivel, légy fürge, öld meg gyorsan és szívódj fel. Ezt számos módon elérheted. A magasból az ellen nyakába eshetsz, sprintelve lerohanod és egy elegáns becsúszással a háta mögé kerülsz, vagy eleve hátba támadod futva vagy mögé settenkedve. Légy kreatív, a Dishonored 2 számos lehetőséget biztosít neked.

Sok loot mindenek felett

Lootolj, lootolj és lootolj. A lootolás elengedhetetlen Emily és Corvo fejlesztéséhez, szóval kutass át minden szekrényt, minden testet, vegyél fel minden talált érmét, lopj meg őröket, civileket, bandatagokat. Ha találsz egy széfet, túrd fel a környékét, a kombináció, ami nyitja, biztos ott lesz. Ezekben értékes, egyedi lootok lapulhatnak. Az üvegszekrényeket szintén érdemes alaposan megnézni, mert ezekben is találhatsz ilyen értékes tárgyakat.