Emlékeztek még a Devil May Cry játékokra? Tudjátok, melyekben egy ultramacsó fickó irtotta a démonokat laza beszólások és már-már kínosan gyönyörű nők társaságában. Nos, ha igen, akkor a DmC bizonyára nem a ti játékotok lesz, mert a korábban keménységéről és lazaságáról híres főszereplőt most már simán melegnek nézik a játékosok, erre pedig a Ninja Theory is sikeresen rátesz egy lapáttal a szerencsétlen trailereik segítségével.



Az áprilisban kiadott videó egyik szereplője Dantét "szexuálisan deviánsként" jellemzi, amiből sokan arra a következtetésre jutottak, hogy Dante talán homoszexuális, és az őt körülvevő világban ez afféle bűn. Bár a trailer immár két hónapja elérhető, a Ninja Theory csak most nyilatkozott az ügyben.

"Nem, nem meleg. De már azt kívánom, bár az lenne." -- nyilatkozta a Joystiq-nak az E3-as forgatagban Tameem Antoniades, aki szerint már mások is kérdeztek ilyesmit tőle, csak eddig nem vette elég komolyan az ügyet.

A DmC jól mutat a bemutatókon és a játékmenet-videókon, de a kissé tejfelesszájú új Dante és az ehhez hasonló, nem épp szerencsés reklámfogások sokat rombolhatnak a játék megítélésén. Bízzunk benne, hogy ez nem látszik meg az eladásokon, mert a már sokadik E3-on kint lévő DmC tényleg élvezetes hacn 'n' slash benyomását kelti.