Nem volna igazságos csupán a Gearboxot okolni a Duke Nukem Forever csúfos bukása miatt, hiszen a fejlesztők egy olyan játékot vettek át, ami akkor már több mint tíz éve éve formálódott meglehetősen rossz körülmények között. A Randy Pitchford által vezetett gárda ugyanakkor nem is ártatlan ebben az egészben, de az mindenképpen mellettük szól, hogy megpróbálták a lehető legtöbbet kihozni a félhalott projektből, sőt a megjelenés után, még a lesújtó értékelések ellenére is, leölthető tartalmakkal jelentkeztek.

Az első DLC a játék gyengécske multiplayer módját bővítette tartalmakkal, a jövő kedden esedékes második csomag pedig a szólista módot egészíti ki egy pár új küldetéssel, pályával, fegyverrel, ellenséggel, na meg az ördögi Dr. Proton visszatérésével, mellékesen pedig a többjátékos szekció is kap négy új pályát.

Sky High: a Pooty, Inc. irodaháza Las Vegas szívében, ahol három emeletnyi belső tér, illetve két külső, az épületek tetején helyet kapott csatatér vár minket.

Command: kétszintes, szűk lépcsőkkel és folyosókkal tarkított pálya egy EDF központban, melynek közepén egy BattleLord szunyókál.

Drop Zone: a Lady Killer Casino teteje és néhány, vertikális támadási lehetőségeket biztosító belső tér ad otthont a pályának.

Biohazard: a Breston atomreaktor falai közt harcolhatunk szétlőve a személyzet pihenőszobáit, mosdóit és a gyár raktárait.

A The Doctor Who Cloned Me névre keresztelt DLC december 13-án fog megjelenni PC-re, Xbox 360-ra és PlayStation 3-ra, az ára pedig 10 dollár/800 MS pont.