Tegnap elárasztották az internetet a DotA 2-vel kapcsolatos képek, kódok és hangfájlok, melyek mind a játék bétaklienséből származnak. Számos érdekes, bár nem hivatalos információ került napvilágra, mind közül pedig a legérdekesebb az, hogy a kódsorok között kutakodva a rajongók felfedezték, hogy a játékhoz egy mikrotranzakciós rendszer kapcsolódik, vagyis a Team Fortress 2-höz hasonlóan ezt is ingyenesen játszhatjuk majd, de a felszerelésekért és a hősökért már fizetnünk kell, s ami a leginkább aggasztó: a kódok között nincs nyoma annak, hogy hagyományos úton lehetne tápolni a karakterünket.

Ez persze még nincs megerősítve, hiszen a Valve még nem határozott arról, hogy milyen fizetési modellel terjesszék a DotA 2-t, mindenesetre a nyomok arra utalnak, hogy már van egy elképzelésük, mit akarnak.

A szivárgásnak köszönhetően egyébként felszínre került jó pár karakter háttértörténete, a játékmódok megnevezése (Single Draft, All Random, Random Draft, Captains Draft, Captains Mode, Death Mode, Easy Mode), néhány varázslat kész és helyfoglaló ikonja, rengeteg hangfájl, valamint megcsodálhatjuk az új Valve intrót is. De ezekkel kapcsolatban is meg kell jegyeznünk, hogy sok minden változhat még, s korántsem a végleges verziókat láthatjuk.