Ma tudtuk meg, hogy a Dragon Age: Inquisition egy multiplayer módot is rejt, mégpedig egy négyfős kooperatív megmérettetést, ami teljes mértékben elkülönül az egyszemélyes kampánytól, nem befolyásolja annak végkimenetelét, nem hozhatunk át onnan tárgyakat, illetve a fejlesztők szerint ehhez hozzá sem kell nyúlnunk, úgy is megkapjuk a teljes Dragon Age: Inquisition-élményt -- még multiplayer-specifikus achievementek sem lesznek.

A fejlesztés több mint két évvel korábban kezdődött a Mass Effecten és Dragon Age-en edződött veterán fejlesztők bevonásával, a kezdő lökést pedig a Mass Effect 3-ban bemutatkozott multiplayer komponens népszerűsége jelentette, annyira, hogy valami ehhez hasonlóra kell számítani, mind a küldetések felépítése, mind pedig a mechanizmusok tekintetében. Három társunkkal össze kell dolgoznunk a siker érdekében, a játszóterünk pedig egy zárt aréna lesz, ahol, ha sikerül legyűrni mindenkit, értékes jutalmakat és aranytallérokat kapunk -- utóbbival kincsesládákat vehetünk, s noha a BioWare leszögezte, hogy mindent megvehetünk aranyért, platinát is használhatunk. A platina lesz a játékon belüli fizetőeszköz, amit valódi valutáért vásárolhatunk meg, s itt meg kell jegyezni, hogy ez eléggé ellentmondásos, a csapat ugyanis pont a minap jelentette be, hogy megszűnik az ilyesfajta vásárlási lehetőség, de úgy látszik, ezt mégsem gondolták komolyan...

A multiplayer módban egyébként három kaszt közül választhatunk, s összesen 12 karakter áll a rendelkezésünkre (négy kasztonként), akiket természetesen a kalandjaink során fejleszthetünk is, egészen 20-as szintig. Ha elértük a plafont, az adott harcost előléptethetjük, amiért cserébe extra képességpontokat és presztízspontokat kapunk -- előbbi a többi karakter fejlesztését segíti, míg utóbbi a ranglétrán tűnik fel. Természetesen később több választható szereplő is csatlakozik a játékhoz, ám azt még nem tudni, hogy ezek ingyenes frissítések útján jönnek, vagy fizetős DLC-k formájában.

A BioWare továbbá jelezte, hogy a multiplayer mód mellé készítenek egy okostelefonokra, táblagépekre és PC-re írt alkalmazást, amivel bárhol változtathatunk a szereplőink felszerelésén,valamint tárgyakat is készíthetünk. Az app az Inquisition HQ nevet kapta, a további részleteket pedig később fogja elmondani a csapat.  

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!