Február 10-én szombaton lezajlott a PC Guru első Rainbow Six Siege Kupája. A bajnokságra összesen 61 csapat jelentkezett, közülük 57-en indultak el a délelőtt 10 órakor startoló megmérettetésen. A Kupát három platformon is közvetítettük, YouTube-on, Twitchen és Facebookon összesen több mint 10 ezer ember követte figyelemmel a csapatok megmérettetéseit.

Az induló csapatok között láthattunk ismerős arcokat és újoncokat is, utóbbiak még a 16 legjobb között is jócskán előfordultak -- ebből is látható, hogy a hazai R6 közösség tele van tehetséges játékosokkal, végig izgalmas és változatos játékot láthattunk.

Az elődöntőig minden rendben zajlott, a ROG-Warriors vs. Wonder Stag e-Sports .r6 meccsén a ROG csapata óvást kezdeményezett a WSE csapata ellen, csalás gyanújával. A több tagból álló admin team együttes döntéssel kizárta a WSE csapatát a kupáról -- a fejlesztő szerint az MOSS működését blokkolta valami az egyik játékosnál, ami akár szándékos, akár nem, szigorúan tilos. Ugyanakkor a VOD alapján a macrók használatát az adminok elvetették -- tehát a kizárás továbbra is érvényes a kupáról, de további kitiltást vagy bant nem kap a játékos, amennyiben a továbbiakban a MOSS-t helyesen tudja használni.

A döntőben a RivalFive-val szemben győzelmet arató WiLD.CoolerMaster csapata csapott össze a ROG-Warriors csapatával, BO5 formátumban. Rendkívül szoros meccseket nézhettünk végig, de a WiLD csapata jobbnak bizonyult, és 3-0-s eredménnyel megnyerte a PC Guru első Rainbow Six Siege Kupáját!

Ezúton is szeretnénk gratulálni minden csapatnak és gratulálunk a WiLD.CoolerMasternek az 1. helyezéshez! A több mint 8 órás kupa VOD-ja visszanézhető a PC Guru Youtube csatornáján!