Duke Nukem barátunk idén érkezikFekete szemüveg, szőke haj, színtiszta izom és átlagon felüli termet. Az egyik kezében egy magnum, a másikban pedig egy gépfegyver pihen. Szigorú arckifejezése mindent elárul róla: ez a fickó a két lábon járó veszedelem. A fegyvernél csak a száját tudja jobban forgatni (már ha beszólásról van szó), de 12 éve már, hogy utoljára hallottunk felőle. A 3D Realms azóta fűt-fát ígér, pár évente talán méltóztat is kiadni valami kézzel fogható anyagot. Na jó, nem kell mostantól fikázni őket, hiszen talán tényleg beindult valami. A 2007-es év lezárásaképp megkaptuk végre-valahára a nagy videót, mely támpontot ad minden rajongó számára. Most pedig újabb érdekes fejleménnyel bővül a nagy kavalkád.

Megkaptuk azt, amit oly régóta szajkózunk megannyi portálon. A mai nap során ugyanis Scott Miller - a fejlesztőcsapat vezetője - nyíltan elmondta a Dallas Business Journalnak, miszerint mindenképpen idén fog megérkezni a Duke Nukem Forever. Az utóbbi időben nem sűrűn tettek ilyen kijelentést a srácok (igyekeztek csendben készíteni játékukat), de most érezhető, hogy talán tényleg komolyan gondolják az egészet. Szóval a 2008-as év egy tuti játékkal mindenképp bővebb lesz, mely Xbox 360 és PS3 platform mellett PC-re is ellátogat. Csak nehogy csalódás legyen a végeredmény...

(Az év folyamán egy másik Duke alkotás is tiszteletét teszi. A Duke Nukem 3D arcade változata kizárólag az Xbox tulajok számára lesz elérhető az Xbox Live Arcade-on keresztül, s olyan elemekkel vár majd mindenkit, mint a kooperatív- és multiplayer mód, valamint online eredménytáblák.)