• A Dying Light 2 főhőse fertőzött
  • Ez az E3 2019-en bemutatott trailerből derült ki
  • A fertőzése kihat a játékra
  • Akár zombivá is átalakulhat

A Dying Light 2 E3-as trailere egy rendkívül érdekes dolgot fedett fel a főhős, Aidennel kapcsolatban: őt megfertőzte a Harran vírus. És ez nem csak egy kis színes a karakter történetében, és ha azt hinnénk, hogy immunis a vírusra, az is tévedés. Aiden fertőzöttsége bizony kihatással lesz a játékmenetre.

Mark Albinet game direktor a VG24/7-nek árulta el, hogy hősünk csak addig van biztonságban a vírus hatásaitól, amíg UV fény éri, ám, ha leszáll az éj vagy bemerészkedik a Sötét Zónák egyikébe, akkor a fertőzés feltör. Kezdetben ez nem is tűnik rossz dolognak, mert nő az ereje, a kitartása és a gyorsasága, ám, ha a fertőzöttség szintje elér egy bizonyos pontot, akkor Aiden zombivá alakul.

Ezután az emberben joggal merül fel, hogy ez a játék végét is jelenti-e, amire Albinet kétértelmű választ adott. Először annyit felelt, hogy „közel van hozzá”, a további faggatózásra pedig ennyit reagált: „mondjuk azt, hogy game over”. Mit jelent ez? Jó kérdés, de tippem szerint egy kicsit még lehet zombiként is ténykedni, ám ez az időszak véges.

Galéria
Kattints a galéria megtekintéséhez!