A PS4-re megjelenő LittleBigPlanet 3, nagyobb, szebb, és látványosabb lesz, mint az előző részek. Sackboy mellett ezúttal három másik karfaktert is irányíthatunk, vagyis négyfős kooperatív módban teljesíthetjük a misztikus Bunkum bolygó felfedezése közben elénk kerülő pályákat, hogy végül legyőzzük a gonosz Newtont.

Az E3 2014 Sony konferenciáján történt bejelentést követően a Sumo Digital közzétett egy trailert, amiből megismerhettük Sackboy pajtásait. Toggle egy nagy, zsákszerű izé, ő méretváltoztatás mellett a nehéz tárgyak mozgatására szakosodott.  A kutyaszerű Oddsock képes megmászni a függőleges felületeket, Swoop, a madár pedig értelemszerűen repülni tud, és karmai között fel tudja emelni barátait a magasba. A négy cimbora együttes erővel lesz képes csak megoldani a játékban feltűnő összetett feladványokat.

A LittleBigPlanet 3 ráadásul kompatibilis az előző részekhez elkészített, 8,7 millió rajongói pályával, ezzel alaposan kitolva a játékidőt, közel a végtelenségig. A játék még idén novemberben megjelenik.