A Microsoft konferencián már bemutattak egy játékmenetet prezentáló videót, de legyünk őszinték, kevés volt ez az információra éhező népeknek. Szerencsére az E3 2014 sem egy ingerszegény esemény, így két újabb videóval is megörvendeztetett minket a CD Projekt RED csapata.

Az elsőben Geralt lóháton a The Witcher 3: Wild Hunt legnagyobb településébe, Novigrádba érkezik. A hatalmas város négy kerületből áll, s ahogy azt már megszokhattuk a Witcher-játékoktól, lakossága élő és lélegző közösséget alkot. Árusok kínálják portékáikat, prostik szolgáltatásaikat, kocsmák itókáikat, és persze rengeteg minijáték és mellékküldetés lapul itt, az ötvenórányi játékidőt garantáló fő sztori idevezető szálairól nem is beszélve.

A második videóban Geralt egy mocsarat járva küldetése érdekében egy Johnny nevű furcsa kiskölyökkel kezd el barkochbázni, majd elindulnak, hogy megkeressék a srác elveszett hangját. Persze mit ér egy mocsár a Witcher-játékokban vízbefúltak és fojtólidércek nélkül, akik marasztalják a kedves vendéget… Már ha az nem csapkod ezüstkarddal és gyújtja fel őket az Igni jellel.

Ebben a videóban Peter Gelenscer vezető tervező és John Mamis vezető producer elmondják, hogy a Witcher 3 harcrendszere a második részből megismert rendszer továbbfejlesztett változata (pl.: Geralt már tud ugrani), a történet megértéséhez egyáltalán nem kötelező végigjátszanunk az előző két részt, mert lesz egy pöpec összefoglaló, valamint a Witcher 2 világánál háromszor nagyobb játéktér bejárásában semmiféle korlát nincsen, oda és akkor megyünk, ahová és amikor akarunk. A világ három fő részre lesz felosztva, s ahhoz, hogy egyik végéből átlovagoljunk a másikba, húsz percre is szükségünk lehet.

Természetesen Geralt szakmájáról sem feledkeztek meg, a szörnyvadászat újfent fontos szerepet kap. A szörnyek részeit képezik a környezetnek, így felkutatásukhoz minden érzékszervünkre szükség lehet a helyiek kihallgatásától a witcher-érzékelésig, amellyel követhetjük a lények nyomát. És persze ezúttal sem eshetünk neki az egyes dögöknek, mint hibbant játékos a billentyűzetnek, előtte alaposan rá kell készülnünk a nagyobb példányok lekaszabolására.