A Bethesda a sajtókonferenciáját a Fallout 4 bemutatójával fejezte be, mégpedig nem is akármilyennel. Megtudtuk, hogy lehetőségünk lesz a bombák ledobása előtt játszani, még a békeidőben. Ekkor fogjuk megalkotni a karakterünket, ennek folyamata pedig jóval részletesebb és egyszerűbb lesz, mint eddig, hiszen az egérmutatóval szobrász módjára változtathatjuk az arcvonásainkat. Természetesen női karaktert is választhatunk. Újdonság, hogy teljes szinkront kapott a főszereplőnk.

A valódi sztori 200 évvel a nukleáris apokalipszis után kezdődik, a főszereplő pedig a Vault 111 egyetlen túlélője. A helyszín Boston és környéke, ami a Creation Engine legújabb változatával kelt életre, és egy hatalmas, rengeteg lehetőséggel váró terepet kapunk. Mint mindig, most is rengeteg felfedeznivaló van, amiben segít a mellénk szegülő kutya, aki odahozhat nekünk tárgyakat. Természetesen van harc is, amihez kapcsolódón visszatér a V.A.T.S., lesz egy réteges pajzsrendszer, illetve fegyver- és pajzsmodifikáció, barkácsolható kiegészítőkkel; több mint 50 fegyver és több mint 700 kiegészítő készíthető.

A Fallout 4 egyik legérdekesebb része, hogy egy saját kis települést állíthatunk fel. Dinamikusan, a belátásunk szerint építhetünk házakat és ezeket be is rendezhetjük, ahogy nekünk tetszik. Egy egész települést hozhatunk így létre, kereskedőkkel, katonákkal, védelmi rendszerekkel és semleges lakókkal. Még kereskedhetünk is a játékvilág többi városkájával karavánok segítségével.

A Fallout 4 gyűjtői változatához jár az új, interaktívabb Pip-Boy replikája. Ez teljes méretű, tehát a csuklónkra szerelhetjük, ráadásul belehelyezhetjük a telefonunkat. Az utóbbi fontos feature, a játékkal együtt ugyanis egy segédalkalmazás fog megjelenni, amin lényegében a Pip-Boy képernyője jelenik meg. Ez az app iOS és Android operációs rendszerre lesz elérhető.

A Fallout 4 november 10-én fog megjelenni PC, Xbox One és PS4 platformra.