A ma reggel tartott Bethesda konferencia egyik nagyobbnak mondható, bár régóta sejtett bejelentése az volt, hogy a The Elder Scrolls 5: Skyrim újra meg fog jelenni, méghozzá felújított formában. A Special Edition névre keresztelt kiadás jobb textúrákat, fényeket és effekteket kap, felfrissítve a közönségkedvenc játékot, amely október 28-án, nem csak PC-re, hanem PS4 és Xbox One konzolra is ellátogat, utóbbi platformokon ráadásul már modtámogatás is lesz, a Fallout 4 mintájára.

PC-s játékosként persze nem nagy durranás, hogy megszépül a játék, erről ugyanis a modderek már kezeskedtek, egészen elképesztő grafikával turbózva fel a mára már egészen csúnyácska játékot, ennek ellenére azonban mégis üdvözlendő az újrakiadás, legfőképpen azoknak, akik még nem csaptak le a programra, de azoknak is van jó hír, akik minden Skyrim tartalmat beszerezték.

Azok a PC-s játékosok, akiknek megvan az összes DLC vagy a Legendary Edition, azok ingyen és bérmentve megkapják a Special Editiont október 28-án. Szerencsére addig lesz egy Steam Summer Sale, amikor jó áron be lehet szerezni a hiányzó tartalmakat, ha valaki az újrakiadásra feni a fogát.