Lefutott a Bethesda konferencia az E3 2016-on, ami sokkal-sokkal érdekesebb volt, mint az EA Play prezentációja. Bejelentették az új Quake-et, többet megtudhattunk a Fallout 4 jövőbeli kiegészítőiről, kaptunk egy újra bejelentést is, és betekinthettünk várva várt játékokba. Lássuk, miből éltünk eme hajnali órákban.

Nyitásként 19-re lapot húztak és bejelentették a Quake Championst. Ez az egyik szemem sír, a másik meg üveg esete, merthogy erre vártam a legjobban, de jobban örültem volna, ha nem a Quake 3: Arena, hanem a Quake 2 és a Quake 4 strogos-sci-fis vonalát viszi tovább. A Quake Chanpions viszont többjátékos móka lesz, a leghagyományosabb, kompetitív, aréna jellegű online játék. Többet majd a QuakeConon fogunk megtudni a játékról.

Némi előadás után, amiben elárulták, mennyire volt sikeres a Bethesda tavaly, rátértünk az Elder Scrollsra. Először a Legesds gyűjtögetős kártyajáték került terítékre.

Kiegészítőket kap majd a Fallous Shelter és a Fallout 4 is, utóbbi a Nuka World vidámparkot (augusztusban: Wasteland Vacation), felépíthető Vaultot (júliusban: The Vault-tec update), meg mindenféle extra kütyüt (jövő héten: Contraptions Workshop). A Shelter pedig PC-s változatot is kap az új küldetések, karakterek, helyszínek és ellenfelek mellett.

És igen, jön a Skyrim Special Edition, azaz a remastered változat.

Prey 2, legyen ennyi elég. 2032, űrállomás, idegenek támadása. Kell még valami? Némi infó, de azzal, akárcsak a Quake Champions esetében, csak a QuakeConon fognak szolgálni.

A Doom is kap egy adagnyi DLC-t, és mind a multiplayerhez érkezik. Új módok és térképek várhatóak. Az új játékmódok közül az Exodus egy capture-the-flag lesz, a Sector pedig a King of the Hill egy másik változata.

A sorban a következő az The Elder Scrolls Online volt. Kaptunk trailert rákokkal, ostrommal, mindenféle szép figurával, meg jó sok ostrommal. A játék megy Japánba. Jön a Dark Brotherhood DLC, sötét lesz és misztikus. A One Tamriel kiegészítő pedig azt teszi majd lehetővé, hogy minden egyből elérhető legyen azonnal, amint elkezdjük a játékot.

A Bethesda is megcélozza a VR-t. A Doom és a Fallout 4 lett a kijelölt célpont, amin kipróbálható a VR, egész pontosan HTC Vive-re érkeznek, de részleteket nem árultak el.

Eztán jött képbe a Dishonored 2. Mindjárt videóval nyitottak, amiben Karnaka városának utcáira hatoltunk le. A The Void Engine nagyon szép látványt teremt, és az elmondottak alapján a lopakodást és az akciózást is remekül kiszolgálja. A részletekig kidolgoznak mindent, a piacok, a boltok, a lakók, mindenkinek meg lesz a maga története. Emily sztorija jobban kibontakozik. Gameplay-t is kaptunk, egy küldetés teljesítését nézhettük végig. És a végén egy gameplay-trailer is befutott. Lesz gyűjtői kiadás is.

S ezzel zárult a Bethesda prezentációja az E3 2016-on. Nektek hogy tetszett?