Több mint egy éve már annak, hogy a Konami törölte a Silent Hills fejlesztését, ezzel derékba törve rajongók ezreinek álmát, arról, hogy Guillermo del Toro, Norman Reedus és Kodzsima Hideo közreműködésében elkészüljön a fantasztikusnak látszó program. A kiadónak máig nem bocsátottak meg a rajongók szidták is rendesen (teszik a mai napig), és most már Norman Reedus is beszállt, mégpedig a Death Stranding bemutatója után. Ezt a képet posztolta Instagrammon:

norman-reedus-konami-tears.jpg

Habár a játékról az égvilágon semmit nem tudunk (megjelenési dátum, történet, helyszín, karakterek, semmi), meglehetősen nagy érdeklődés övezi, nem kis részben a rejtélyes körítésnek köszönhetően, na meg annak, hogy ez az új Reedus-Kodzsima projekt (Guillermo del Toro ebben nem vesz részt), ami kedd óta lázban tartja a rajongókat, olyannyira, hogy már javában megy a teóriák gyártása arról, hogy mit láthattunk a bemutatkozó trailerben. Ebben:

Az elképzelések szerint a halál fontos szerepet játszik majd a történetben, de a környezet rombolása és a környezetszennyezés is előkerül, de mindebbe belezavar az, hogy a főszereplő nyakában lógó dögcédulaszerűségeken a Dirac-egyenlet és a Schwarzschild-sugár képlete (röviden, kvantumfizika és feketelyukak) látható. Bármi is legyen, a játékosok jól el lesznek azzal, hogy kitalálják, mit akart üzenni Kodzsima, de bevallottan ez is volt a cél. „Rengeteg eleme van annak a kedvcsinálónak… Azt szeretném, ha az emberek a saját ötleteikkel állnának elő.” -- mondta a tervező.