• Állítólag a Bethesda az E3 2017-en jelenti be a Starfieldet
  • Ez egy nyílt világú FPS-RPG játék lenne, afféle Fallout az űrben
  • Különböző bolygókat látogathatnánk meg
  • A Fallout univerzumában játszódik
  • Nagyon érdemes a hírt fenntartásokkal kezelni!

Meg nem erősített pletykák szerint a Bethesda egy vadonatúj IP-n dolgozik, ráadásul meglehetősen régóta, ugyanis a pletyka névtelen elindítója szerint már 2008-ban, a Fallout 3 fejlesztése idején elkezdtek foglalkozni a játékkal, de csak azután álltak neki igazán az elkészítésének, hogy befejezték a Fallout 4-et.

A programot állítólag Starfieldnek hívják, és jellegét tekintve afféle "Fallout az űrben". Akárcsak a poszt-apokaliptikus kaland, ez is egy nyílt világú, sci-fi FPS-RPG lesz. Mi több, a Fallout világában is fog játszódni, csak annyira a távoli jövőben és olyan messze a Földtől, hogy erre a tényre csupán kisebb-nagyobb utalások fognak mutatni.

A játékban 5-10 idegen fajra számíthatunk és lesz űrutazás, amelynek hála eljuthatunk úgynevezett hub világokra, de meglátogathatunk random generált bolygókat is. Elvileg ez lesz a Bethesda teljes univerzumának következő darabja – merthogy a szivárogtató szerint a Fallout, a Starfield és az Elder Scrolls ugyanabban a világban, csak más-más korszakban játszódik. A Fallout a kezdet, a Starfield lesz középen, az Elder Scrolls pedig a legtávolabbi jövő.

Hogy mennyi lehet ebből igaz? Nos, talán annyi, hogy van valami a Bethesdánál, aminek a címe Starfield, mert ezt a nevet a Zenimax pár éve bejegyeztette. A többit nagyon-nagyon érdemes fenntartásokkal kezelni, merthogy se a szivárogtató, se senki más nem tudta igazolni, vagy találni valami olyat, ami csak halványan utal ezekre a dolgokra.

Ha meg még hozzávesszük, hogy a szivárogtató szerint a Bethesda egy Game of Thrones játékon is dolgozik, valamint előkészületi fázisban van az Elder Scrolls 6 (ez még igaz is lehet) és koncepciókon dolgoznak az Elder Scrolls 7-hez (ez szinte kizárt), akkor még inkább érdemes felvonni a szemöldökünket.

fallout-in-space.jpg