A Sony azt ígérte, hogy a 2018-as konferenciája különleges lesz, és ezt be is tartotta. Már a start előtt Twittere posztolták az élményt a résztvevők. Nem egy hatalmas színházban, konferenciateremben, hanem egy felújított templomban tartja a Sony a showját, az emberek különös hangokról számolnak be...

Shawn Layden köszönti a nézőket, annak megfelelően alakították ki az idei E3 konferenciájukat, ahogy egy utazásra hívják a résztvevőket. Gustavo Santaolalla lép a színpadra, vagyis nagy valószínűséggel The Last of Us Part II jön! És valóban! Mulatság van a The Last of Us világában, Ellie egykedvűen nézi a táncot, majd táncolni hívja egy lány, akit meg is csókol. Visszaemlékezés ez, úgy tűnik, Ellie gyilkol, egyedül van egy erdőben, de azonnal nagy bajba kerül, több, mint fél tucat ember kezd el vadászni rá. Ellie azonban kemény lány, ügyességgel mindenkit elintéz. A játékmenet tartalmaz újdonságot, vannak robbanó nyilak, Ellie mozgástára jelentősen kibővült. A Pajkos Kutya alkotása hihetetlenül jónak tűnik, de Joel egy pillanatra sem tűnik fel, ráadásul ebből sem tudtunk meg semmi lényegeset.

Black Ops 4 - rengeteg felújított térképet megkap az első és a második részből, a Black Ops 3 pedig PS Plus tagoknak elérhetővé válik!

Layden utazásról beszélt, és a Sony komolyan beszélt. Amíg a résztvevőket átterelik egy második helységbe, bemutatásra kerül a Destiny 2 Forsaken címet viselő kiegészítője, ami szeptember 4-én jelenik meg, PS4-re.

 

A második helységben egy kínai férfi népi hangszeren játszik. Tehát jön a Sucker Punch játéka, a Ghost of Tsushima. Árad belőle a keleti hangulat, játékmenetet mutatnak: lovaglás, lopakodás, ugrálás, majd a végén egy egy-egy elleni küzdelem.

 

A Remedy és az 505 Games új IP-t mutat be, ez a Control!

A Resident Evil 2 visszatér PlayStation-re! Megjelenés 2019. január 29.

Trover Saves the Universe, majd Kingdom Hearts 3 jön, a Karib-tenger kalózaival. Itt lesz Johnny Depp, Orlando "Legolas" Bloom, és Keira "Elizabeth Swann" Knightley is, de egyébként az eddig mutatott trailert egészítették ki. Jön egy egyedi festésű PS4 Pro. és egy gyűjteményes pakk, ami tartalmazza a Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5-et, a Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue-t és a Kingdom Hearts 3-at is. Ide azzal a PS4 Proval!

 

3513074319722562128072436293571748134649856n.png

A Kingdom Hearts 3 már előrendelhető, természetesen több kiadásban: a gyűjtői csomag 230 euróba kerül, erősen limitált készletet tart belőle a Square Enix. Fémtok, három figura (Sora, Donald kacsa, Goofy), kitűző, zenei anyag, művészeti album a tartalma, nagyszerűen fest, bár ezért az árért többet is pakolhattak volna bele! 

kh3-720x506.jpg

Kodzsima Hideo játéka, a Death Stranding új videót kap, látványos, izgalmas, de ebből sem lehet megtudni semmit.

A Koei Tecmo és a Ninja Theory nagyon rövid videóval bemutatja a Nioh 2-t, majd jön Pókember! Éjszakai küldetést látunk, Peter Parkernek egy börtönben kell megküzdeni Elektróval, Rhinóval és Skorpionnal. A fél játéktér romba dől, Póki nagyon laza, ugyanakkor a végére hatalmas bajba kerül. A sorsa kiderül szeptember elején...

 

Ennyi volt a Sony konferenciája, ami simán verte az összes többit. A Sony felhozatala nagyon erős, ahogy a jövő év eleje is az lesz. Simán ki kell venni egy hónap szabadságot, hiszen lesz itt Kingdom Hearts 3, Days Gone, Resident Evil 2, és ez csak pár cím a sokból. Mondjátok el a véleménytek, hogy tetszett!