Ha ki kellene választani, hogy mi volt a 2019-es E3 eddigi legemlékezetesebb jelenete, akkor alighanem Keanu Reeves színpadra lépése kapná a legtöbb szavazatot a Microsoft konferenciáján, a manapság a John Wick által felkapott színész ugyanis szerepelni fog a Cyberpunk 2077-ben - a megjelenési dátumot is ő jelentette be.

e3-2019-ingyen-cyberpunk-2077-jar-a-keanu-reevesnek-bekiabalo-rajongonak.jpg

A színész jelenléte olyannyira felspanolta a jelenlévőket, hogy amikor Reeves "lélegzetelállítónak" nevezte a játékot, akkor valaki a tömegből egyszer csak bekiabált, hogy "te vagy lélegzetelállító!" - amit aztán a színész is lereagált egy "te is lélegzetelállító vagy, mind azok vagytok!" mondattal.

Nem sokkal később kiderült, hogy az illető nem más, mint egy Xboxra specializálódott youtuber, Peter Sark, a CD Projektnek pedig feltűnt, hogy elég nagyot fut a jelenetet tartalmazó videó a Twitteren, ezért megjutalmazták a videóst egy ajándék Cyberpunk 2077 Collector's Edition kiadással.

A CD Projekt RED ezzel egyértelműen jelesre vizsgázott jófejségből - még úgy is, hogy nyilván marketinghúzásról van szó.