Kedd hajnalban a Square Enix is színpadra lépett az E3-on, ahol már ismert játékokat és új bejelentéseket is láttunk szép számmal. Nézzük, mivel készült a japán kiadó az év legfontosabb eseményére!

e3-2019-square-enix-konferencia-osszefoglalo.jpg

Final Fantasy minden mennyiségben

A konferenciát nem meglepő mód a Final Fantasy 7 Remake nyitotta, melyet a napokban már láthattunk egyszer. Most azonban végre kaptunk róla egy gameplay prezentációt is (egy újabb trailer mellett), amely bemutatta a teljesen megújult harcrendszert: jellegét tekintve talán a Kingdom Hearts-hoz áll a legközelebb, a klasszikus ATB-t kombinálva a valósidejű csapkodással - láthattuk a Scorpion Sentinel elleni főellenfélharcból is egy jókora szeletet. A PS4-exkluzív Final Fantasy 7 Remake két részre bontva érkezik majd, melyek közül az első a midgari eseményeket foglalja magában - március 3. a premier időpontja.

A remake mellé egy remaster is jut, méghozzá egy teljesen új bejelentés: sokak vágya válik valóra azzal, hogy a Final Fantasy 8 is megkapja végre a maga jól megérdemelt újrahangszerelt verzióját. Ráadásul még az idei évben megjelenik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra.

Egy harmadik FF-játék is visszatér: a Final Fantasy: Crystal Chronicles - Remastered Edition online multiplayerrel megspékelve érkezik, méghozzá a korábban bejelentett PS4 és Switch mellett iOS és Android platformokra is, valamikor a tél folyamán. Új trailert is láttunk róla.

Ennél jóval kevesebbet kell várni a Final Fantasy XIV új, Shadowbringers névre hallgató kiegészítőjére, amely július 2-án debütál - ennek megfelelően meg is kaptunk róla a launch trailert.

Bosszúállók, űrszörnyek és zombik

A konferencia egyik legjobban várt újdonsága a Tomb Raider-játékokat fejlesztő Crystal Dynamics / Eidos Montreal páros által készített Marvel's Avengers volt, amiből végre megkaptuk az első trailert, telis-tele látványos jelenetekkel, melyekben Amerika Kapitány, Vasember, Hulk, Thor és Fekete Özvegy San Francisco városában igyekeztek rendet tenni. A játék abszolút sztoricentrikus lesz, kooperatív játéklehetőséggel, de egyedül és végigjátszható lesz természetesen. Megjelenési dátumot is kaptunk (2020. május 15.), mindemellett azt is elárulták, hogy a későbbi tartalmi frissítések (új hősök és helyszínek) teljesen ingyenesek lesznek. A PS4-es játékosok pedig különösen jól járnak majd, hiszen korai béta hozzáférésre és egyéb (egyelőre még nem tisztázott) meglepetésekre számíthatnak.

Az elmúlt napok teaser videóit követően ténylegesen is bemutatkozott a People Can Fly (Bulletstorm, Gears of War: Judgment) futurisztikus shootere, az Outriders, amely 2020 nyarán érkezik PC-re, PS4-re és Xbox One-ra. Egy kooperatív felállású lövöldére számíthatunk, méghozzá drop-in / drop-ut jelleggel, vagyis bármikor beugorhatunk vagy kiszállhatunk a csapatból.

Újabb trailert láthattunk a júniusi PC Guru magazin címlapsztárjáról is: a Dying Light 2 egyike volt a kevés nyugati címnek a konferencián. A nyitott világú zombis túlélő-akció-parkour hibrid 2020 tavaszán érkezik.

Ők is jönnek még

A fentiek mellett egyéb címek is szóba kerültek még - íme a legfontosabbak.

  • Circuit Superstars - A rengeteg japán RPG mellett kaptunk egy autóversenyes játékot is, amely felülnézetes szágoldozást kínál majd. A Circuit Superstars 2020-ban érkezik PC, PS4, Xbox One és Switch platformokra.
  • The Last Remnant Remastered - Bejelentették, hogy mától Switch-re is elérhető az újrahangszerelt változat.
  • Octopath Traveler - Szintén mától elérhető port, a "HD-retro" JRPG már megtalálható a Steam kínálatában.
  • Dragon Quest Builders 2 - Új trailert kapott a július 12-én megjelenő építkezős Dragon Quest-spinoff folytatása.