Sokan várták a Final Fantasy 7 Remake bejelentése óta a pillanatot, amikor végre láthatjuk mozgás közben a játékot. Nos, az E3 2019 alkalmával eljött ez a pillanat, egész pontosan a harcrendszert mutatták be, ami az eredetivel ellentétben valós idejű lesz, nem pedig körökre osztott.

De azért néhány elemet megtartottak a régi változatból is, így például menüből választhatjuk ki a speciális képességeket – már ha akarjuk, mert gyorselérésben szintén elérhetőek lesznek, ha valaki kevésbé ragaszkodna a hagyományokhoz. Emellett harc közben az idő is megállítható, így lehetőségünk lesz átgondolni aktuális helyzetünket.

A játékmenet-videó alatt a boss-harcba szintén belenézhettünk. Cloud és pajtása egy kifejezetten makacs robotot vert agyon, és már ebből látszik, hogy bizony a nagyobb küzdelemekre alaposan rá kell majd készülni, ha mással nem, hát idővel és türelemmel, mert a bossok nem fogják két pofontól bedobni a törülközőt.

Mindezek mellé kaptunk egy trailert is, ami további részleteket fed fel a Final Fantasy 7 Remake-ből, például megannyi régi szereplőt láthatunk új változatukban, és persze azt is megcsodálhatjuk, hogy ők hogyan harcolnak.